Sağlık Bakanlığı, hantavirüs vakalarının ortaya çıktığı MV Hondius gemisinden Türkiye’ye getirilen 3 vatandaşla ilgili önemli bir açıklama yaptı. Bakanlık, bu kişilerin test sonuçlarının negatif olduğunu bildirdi.
Açıklamaya göre, söz konusu 3 vatandaş, gemideki diğer 2 kişi ile birlikte İstanbul’a tahliye edilerek karantinaya alındı. Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı resmi açıklamada, “Uluslararası seyahat gemisinde bulunan son 3 vatandaşımız, ambulans uçak ile ülkemize getirilmiş ve sağlık taramaları ile izolasyon süreçleri başlatılmıştır. Daha önce ülkeye dönen 2 bireyde olduğu gibi, bu kişilerden de gerekli test örnekleri alınmış; sonuçlar negatif çıkmış ve belirtilen süre boyunca karantinada kalacaklardır. Şu ana kadar yapılan gözlemlerde 5 kişide de herhangi bir klinik belirti veya semptom tespit edilmemiştir” denildi.
Sağlık Bakanlığı, halk sağlığını korumak amacıyla sürecin titizlikle takip edileceğini vurguladı. Hantavirüs ile ilgili gelişmelerin yakın bir şekilde izlenmeye devam edileceği bildirildi.