4 Haziran 2026 tarihinde Muğla’nın Bodrum ilçesinde 16 yıl önce balkondan düşerek hayatını kaybeden 32 yaşındaki Aslı Baş ile ilgili davada önemli gelişmeler yaşanıyor. İş insanı Ahmet Bayer ve oğulları Hakan Sadi Bayer ile Volkan Bayer’in yeniden yargılanmasına devam ediliyor. Mahkeme, Yargıtay’ın bozma kararına dayanarak silinen cep telefonu mesajlarının geri getirilebilmesi için Ulusal Kriminal Büro’dan görüş talep etti.
Aslı Baş, 2003 yılında düzenlenen ‘Miss Model Of Turkey’ yarışmasında birinci olarak adını duyurmuştu. 21 Temmuz 2010 tarihinde gerçekleşen olayda, Ahmet Bayer’in Bodrum Yalıkavak’taki Club Flipper Tatil Köyü’ndeki villasının balkonundan düşerek yaşamını yitirdi. Soruşturma sonucunda Ahmet Bayer hakkında ‘Nitelikli kasten öldürmeye azmettirme’, oğulları Hakan Sadi Bayer ve Volkan Bayer hakkında ise ‘Nitelikli kasten öldürme’ suçlamasıyla ömür boyu hapis cezası talep edilmişti.
Dava süreci, 9,5 yıl boyunca 3 Cumhuriyet savcısının ve 3 mahkeme başkanının değişmesiyle oldukça çalkantılı bir seyir izledi. 15 Ocak 2020 tarihinde gerçekleştirilen 36. duruşmada tutuksuz sanıklar için beraat kararı verilmişti. Ancak Yargıtay, bu kararları bozarak dosyanın yeniden incelenmesini sağladı. Aslı Baş’ın babası Mehmet Baş, durumu istinaf mahkemesine taşıdı ve delillerin yok edildiği gerekçesiyle başvurdu. İzmir Bölge Adliye Mahkemesi, yerel mahkemenin kararını onadı; ancak Mehmet Baş, 2021’de dosyayı Yargıtay’a taşıdı ve Yargıtay, beraat kararlarını yeniden bozdu.
Bugün Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen duruşmaya Hakan Sadi Bayer, Aslı Baş’ın babası Mehmet Baş ve annesi Müesser Baş katılırken, sağlık sorunları bulunan Ahmet Bayer ile Volkan Bayer duruşmaya katılmadı. Mahkeme, daha önce yapılan incelemelere ek olarak, Ulusal Kriminal Büro’ya yazı yazarak cep telefonunun marka ve model bilgilerini bildirdi. Silinen mesajların geri getirilmesi için gereken raporun düzenlenip düzenlenmediği sorulacak. Eğer olumlu bir yanıt alınırsa, duruşma günü beklenmeden yeni bir bilirkişi raporu alınabileceği belirtildi. Duruşma tarihi ise 27 Ekim olarak belirlendi.
