Yine Cengiz İnşaat: Petek Köyü’nün arıları heyelan altında kaldı

Cengiz İnşaat’ın Maden Faaliyetleri Sonucu Heyelan: Petek Köyü Arılarını Kaybetti

Artvin’in Murgul ilçesine bağlı Petek köyü sakinleri, bölgedeki maden faaliyetleri yürüten şirketin tünellerini kapatmaması nedeniyle 24 Aralık 2024’te meydana gelen heyelan sonucunda arılarının toprak altında kaldığını belirtti. Bölgede devam eden tehlike konusunda endişe duyan mahalle sakinleri, yetkililerden çözüm bekliyor.

‘CENGİZ İNŞAAT’IN SAHASI’

ANKA’nın haberine göre bölge sakinlerinden Ayhan Gülsuyu, maden sahasındaki tünellerin yetersiz şekilde kapatıldığını ve dolgu yapılmadığını belirterek, “Burası, Cengiz İnşaat’ın maden sahası ve Petek Köyü’ne ait Akarşin bölgesi. 2008 yılında açık saha faaliyetlerine başlandı, 2011’den sonra tünelden maden çıkarılmaya başlandı ve 2017’de maden bitince tünelin ağzı kapatıldı. Ancak, tünel içinde dolgu yapılmaması sonucunda su birikmeye başladı ve içerde bir havuz oluştu. Cengiz İnşaat, burayı terk ettikten sonra dahi fenni kovancılık yapılmaya devam edildi. Heyelanla birlikte arıcılık sistemi ve yaklaşık 100 arı telef oldu.” dedi.

‘DİKKATE ALMADILAR’

Heyelan gecesi, çocuğuyla birlikte dağda bulunan Gülsuyu, “Dağda çatlaklar oluşmuştu ve Cengiz İnşaat ile HES firmasına defalarca ikazda bulunmamıza rağmen dikkate alınmadı. Bu zarar, tüm kazancımızı kaybetmemize neden oldu. Tespitler AFAD tarafından yapıldı, video paylaşımlarımızı da yaptık. Cengiz İnşaat ve HES firmaları birbirlerini suçluyor, bu nedenle muhatap bulamıyoruz.” diye konuştu.

Petek Köyü Muhtarı Zafer Yavuz ise yetkililerden destek alamadıklarını belirterek, “24 Aralık’taki heyelandan sonra hiçbir yetkili gelip burada çalışma yapmadı. DSİ’den herhangi bir çalışma görmedik. Asıl tehlike arkada ve aşağıdaki yerleşim yerlerini tehdit ediyor.” dedi.

(ANKA HABER AJANSI)

Related Posts

AKP’den kuvvet komutanlarının hizmet süresinin uzatılmasına ilişkin kanun teklifi

AKP’den kuvvet komutanlarının hizmet süresinin uzatılmasına ilişkin kanun teklifi

Kılıçdaroğlu mesajı başını yaktı

Datça Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından sorumlu Osman Akın’ın görevine son verildi.

İsviçreli yamaç paraşütçüsü Fethiye’de hayatını kaybetti

Muğla’nın Fethiye ilçesinde yamaç paraşütü yapan İsviçre uyruklu Jaabiri Ezzeddine, kalkış sonrası yaşanan kazada hayatını kaybetti.

Alevi örgütlerinden ortak açıklama: ‘İktidarın ekmeğine yağ sürmeyin’

CHP’nin 38. seçimli olağan kurultayı hakkında yürütülen davanın duruşması 30 Haziran tarihinde yarın görülecek. Duruşma öncesinde “mutlak butlan” ilan edilirse eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden CHP’nin yönetimine geleceği iddia …

Şemdinli Jandarma Komutanlığı binasının yerine gençlik merkezi yapılacak

Hakkari’nin Şemdinli ilçesi merkezinde bulunan ve terör örgütü PKK’nın 41 yıl önce ilk silahlı eylemine uğrayan İlçe Jandarma Komutanlığı binası, alınan kararla boşaltıldı. 57 yıl boyunca ilçenin güvenliğini sağlayan jandarmanın hizmet binası olarak kullanılan 3 katlı yapı, hazırlanan projeyle yıkılıp, yerine 5 katlı gençlik merkezi yapılacak.

Petrol-İş’ten DYO Boya’ya sert yanıt: “Maaş rakamları abartılı ve gerçek dışı”

DYO Boya Fabrikaları A.Ş. ile Petrol-İş Sendikası arasında süren toplu iş sözleşmesi anlaşmazlığı nedeniyle 22 Mayıs 2025’te başlayan grev devam ederken, sendikadan şirket yönetiminin açıklamalarına yönelik sert bir yanıt geldi.