Üç harfli market zincirinde satılan sütler toplatılıyor: İçinden süt yerine bakın ne çıktı

Birşah Markalı Sütlerde Gıda Skandalı! Tarım ve Orman Bakanlığı Olaya El Koydu

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklanan ‘Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar’ listesinde yer alan Birşah markalı sütler, içerisinde su bulunduğu iddiasıyla gündeme oturdu. Üç harfli marketlerde satılan ve milyonlarca evde tüketilen sütlerin incelenmesi sonucu süt yerine su içerdiği ortaya çıktı.

Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri, Birşah markalı tam yağlı sütlerin içinde su bulunduğu iddialarını araştırmak amacıyla harekete geçti. Yapılan denetimler sonucunda Birşah markalı sütlerin üretim tesisinde bir parti süt yerine su içerdiği belirlendi.

Danone firmasının konuyla ilgili yaptığı açıklamada, UHT süt üretim teknolojisi gereği sütlerin içinde içilebilir su kullanıldığı bilgisine yer verildi. Firma, Birşah markalı 1 litrelik %3.1 yağlı UHT içilebilir sütlerin geri çağrıldığını duyurdu ve ürünün sağlığa herhangi bir zararının olmadığını belirtti.

Danone’nun açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Üretim sürecinde meydana gelen teknik bir aksaklık sonucunda Birşah markalı 1 litrelik %3,1 yağlı UHT içme sütünde içilebilir su bulunduğu tespit edilmiştir. Ancak bu durum halk sağlığını tehdit etmemektedir. Ürün geri çağrılarak tüm satış noktalarından toplanmıştır.”

Related Posts

Resmî Gazete’de bugün (13 Temmuz 2025 Resmî Gazete kararları)

Resmî Gazete’de bugün (13 Temmuz 2025 Resmî Gazete kararları)

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Aliya İzetbegoviç’in kabrini ziyaret etti

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Aliya İzetbegoviç’in Kabrini Ziyaret Etti Türkiye Diyanet Vakfı Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Bosna Hersek’in eski liderlerinden Aliya İzetbegoviç’in kabrini ziyaret etti. Erbaş,…

Ünlü fabrika kalıcı olarak kapandı! 8 milyon Euro destek almıştı

Alman batarya üreticisi CustomCells, milyonlarca desteğe rağmen Tübingen fabrikasını kalıcı olarak kapattı.

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Barrack’tan çarpıcı açıklamalar: ABD’nin YPG’ye hükümet kurma borcu yok, tek yapıya girecekler

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Thomas Barrack yaptığı açıklamada “SDG dediğiniz, YPG’dir. YPG, PKK’nın bir türevidir. Onlara, bir devlet içinde bağımsız bir hükümet kurmaya borçlu değiliz. Ayrı ayrı Dürzi güçleri Dürzi gibi giyinip, Alevi güçleri Alevi gibi giyinip, Kürt güçleri Kürt gibi giyinip böyle devam eden bir yapı olmaz. Tek bir yapı olacak” ifadelerini kullandı.

Belediye Meclisi’nde gergin anlar! CHP’li üye, AKP’li üyeye ayakkabı kutusu verdi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in tutuklanarak görevden uzaklaştırılmasının ardından ilk kez toplanan Meclis’te, CHP’li üye AKP sıralarına ayakkabı kutusu bıraktı. Meclis salonuna balkondan ayakkabı fırlatıldığı da görüldü.

Trump’tan Brezilya’ya ‘Bolsonaro’ tehdidi: Cadı avı sona ermezse yüzde 50 gümrük vergisi gelecek

Trump’tan Brezilya’ya ‘Bolsonaro’ tehdidi: Cadı avı sona ermezse yüzde 50 gümrük vergisi gelecek