Türk balı 4 ayda 12 milyon dolar kazandırdı

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkanı: Yılın İlk 4 Ayında Bal İhracatı Arttı

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu, bu yıl 37 ülkeye bal ihraç edildiğini açıkladı. Kalyoncu, bal ihracatının geçen yılın aynı dönemine göre miktarda yüzde 17, değerde ise yüzde 7 arttığını belirtti.

Kalyoncu, Türkiye’nin bal ihracatında ABD’nin ilk sırada yer aldığına dikkat çekerek, Almanya ve Birleşik Krallık’ın da listenin üst sıralarında yer aldığını söyledi.

Geçen yılın aynı döneminden farklı olarak Bangladeş, Polonya, Yemen, Kongo ve İzlanda’ya bu yıl bal satıldığını vurgulayan Kalyoncu, ihracatı ve ülke çeşitliliğini artırmak için çalışmaların devam ettiğini kaydetti. Başkan Kalyoncu, iyi bir başlangıç yapılan bal ihracatının ilerleyen aylarda artacağını da sözlerine ekledi.

Related Posts

İşçiyi müteahhide kurban ettiler

İktidar, yurt dışındaki şantiyelerde çalışan işçiyi AKP’ye yakınlığı ile tanınan müteahhitlere ‘kurban’ verdi.

ENAG enflasyon verilerini açıkladı

ENAG enflasyon verilerini açıkladı

Bakan açıkladı: Telefonun çekmediği her yer denetlenecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, mobil şebeke çekim gücü ve internet kalitesine ilişkin kapsamlı bir denetim süreci başlatıyor. Artık yerleşim yerlerinden tünellere, organize sanayi bölgelerinden demir yollarına kadar her alanda kapsama ve hizmet kalitesi ölçülecek; vatandaşın “telefon çekmiyor” şikayetleri teknik verilerle doğrulanacak.

Rusya’da imalat sanayi PMI mayısta 50,2 puana yükseldi

Rusya’da imalat sanayi PMI mayısta 50,2 puana yükseldi

Emeklilerin gözü enflasyon verilerinde: En düşük maaş ne kadar olacak?

TÜİK’in açıklayacağı mayıs enflasyonu memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranlarını belirleyecek. Zam oranı temmuz ayında netleşecek. Tüm gözler açıklanacak enflasyon verilerinde.

130 yıldır en ‘göz önündeki’ markaydı: Dev aile şirketi tamamen battı

Almanya’nın optik devi Menrad, bir dönemin daha sonuna geldi. Tam 130 yıl önce titizlik, kalite ve ustalıkla yola çıkan köklü aile şirketi, artık faaliyetlerine son veriyor.