Trump’a Grönland’ı satın alma yetkisi veren tasarı Temsilciler Meclisi’ne sunuldu

ABD Kongresi’nden Trump’a “Grönland’ı Alabilme Yetkisi” Tasarısı

ABD Kongresi’ndeki Cumhuriyetçiler, seçilmiş başkan Donald Trump’a “Grönland’ı Danimarka’dan satın alabilmek için yetki veren” bir tasarıyı Temsilciler Meclisi’ne sundu. Tasarının adı ise “Grönland’ı Yeniden Büyük Yapalım Yasası” olarak belirlendi ve Cumhuriyetçi meclis üyesi Andy Ogles tarafından hazırlandı.

AA’nın aktardığına göre, birçok Cumhuriyetçi ismin destek verdiği tasarı, Trump’a başkanlık koltuğuna oturduğu zaman “Grönland’ı satın alabilmek için Danimarka ile görüşmeler yapma” yetkisi veriyor. Kongre’nin her iki kanadından da destek görmesi muhtemel olan tasarının yasalaşabilmesi için hem Temsilciler Meclisi’nden hem de Senato’dan geçmesi ve başkan tarafından imzalanması gerekiyor.

ABD’nin 47’nci başkanı seçilen Trump, önceki açıklamalarında ABD’nin ulusal ve ekonomik çıkarları için Grönland’ı satın almak istediğini belirtmişti.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

Elazığ’da feci kaza: 2 ölü, 2 yaralı

Elazığ’ın Kovancılar ilçesinde otomobilin devrilmesi sonucu 2 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.

BM Gıda ve Tarım Örgütü: Gazze Şeridi’nin sadece yüzde 4,6’sında tarıma elverişli toprak kaldı

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), İsrail soykırım savaşının abluka altındaki Gazze Şeridi’nde tarımı ortadan kaldırdığını ve kentin yalnızca yüzde 4,6’lık bir kısmında tarıma elverişli bir toprak bıraktığını duyurdu.

Gözaltına alınan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’ndan halka mesaj

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında İZBETON şirketi ve kooperatiflere yönelik düzenlenen operasyonlar kapsamında Ankara’da gözaltına alınarak İzmir’e getirilen CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, avukatı aracılığıyla vatandaşlara mesaj gönderdi.

İsrail’de yeniden sirenler çalıyor

Yemen’deki Husiler tarafından fırlatılan bir füze nedeniyle İsrail’in çeşitli bölgelerinde sirenler çaldığı bildirildi.

Ümit Özdağ’dan ‘Saraçhane’ mesajı: Nedenlerini tek tek açıkladı

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Ekrem İmamoğlu’nun tutukluluğunun 100. gününde Saraçhane’de düzenlenecek olan mitinge yönelik partisinin aldığı katılmama kararına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

TBMM Genel Kurulu toplandı: Meclis gündeminde hangi konular var?

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplanarak gündem dışı konuşmalara yer verdi. Hakkari, Kocaeli ve Erzincan milletvekilleri illerindeki ulaşım, işsizlik, eğitim ve terör konularına dikkat çekerken, bazı milletvekilleri Hz. Muhammed’e yönelik karikatüre karşı Meclis’te Salavat-ı Şerif okudu.