Sınırdan geçmeyen midemizden geçecek mi?

Pestisit Kalıntısı İçeren Ürünler İadeleri Artırıyor

İncir, limon, üzüm, nar, domates… Türkiye’den Avrupa’ya ihraç edilirken pestisit kalıntısı skandalıyla çalkalanıyor. Son zamanlarda, Avrupa’ya gönderilen birçok ürün üzerinde pestisit kalıntısı tespit edilmesi nedeniyle iade ediliyor. Bu durum, tüketicileri endişelendirirken, Tarım ve Orman Bakanı tarafından konuyla ilgili açıklamalar geldi.

Bakan Yumaklı, pestisit konusunda Avrupa Birliği standartlarına tam uyum sağlandığını ve 223 maddenin yasaklandığını vurguladı. Ayrıca, Bakan Yumaklı, “Bilgilendirme ve eğitim çalışmalarına ağırlık veriyoruz. Bilinç eksikliği, algı problemleri ve diğer sorunları tespit ederek çözüme kavuşturmaya çalışıyoruz” diye ekledi.

Bakan Yumaklı, denetimlerin sadece ihracat ürünlerini kapsamadığını belirterek, tarladan sofraya kadar her aşamada titizlikle denetimler yapıldığını vurguladı. Son üç yılda 250 bin pestisit denetimi gerçekleştirildiğini belirterek, pestisit kalıntı miktarının yüzde 35 oranında azaltıldığını ilan etti.

Bakan Yumaklı, “Sadece ihracat ürünleri değil, yurt içinde tüketilen tarımsal ürünler de hassas denetimlerden geçiyor. Pestisit kalıntı miktarını sıfıra yaklaştırmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” açıklamasında bulundu. Vatandaşların güvenilir gıdalara erişimini sağlamak adına denetimlerin artırılacağını ve pestisit kalıntı miktarının daha da azaltılacağını ifade etti.

Related Posts

Kene kabusu bir ile daha sıçradı

Elazığ’da kenenin ısırdığı kadın tedavi altına alındı.

Annesini, babasını ve anneannesini uykuda öldüren sanık hakim karşısında

Adana’da uyuyan annesi, babası ve anneannesini tabancayla başlarına ateş ederek öldürdüğü iddia edilen 27 yaşındaki Serdar Aydın 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılması istemiyle yargılanmaya başladı.

O detaylar ortaya çıktı! Savcı Mehmet Pehlivan’ı odasına çağırıp bir saat konuştu

Tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun avukatı Mehmet Pehlivan da tutuklandı. CHP’li Gökhan Günaydın, Mehmet Pehlivan’ın tutuklanma sürecinin detaylarını açıkladı. Mehmet Pehlivan’ı davet eden savcının Pehlivan’a ‘Seni tutuklayacağız’ dediğini açıkladı. Aynı zamanda Pehlivan’a ailesiyle görüşmediği halde ‘Ailemle görüştüm’ belgesi imzalatılmaya çalışıldığı ortaya çıktı

Komisyondan geçti… CHP’den iktidara ‘zeytin kıyım yasası’ tepkisi: ‘Geri çekmek zorunda kalacaksınız!’

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Sanayi Komisyonu’nda kabul edilen ve zeytinlikleri madencilik faaliyetlerine açacak olması nedeniyle eleştirilen kanun teklifine, “Eninde sonunda biz bu yasayı geçirtmeyeceğiz yine kazanan zeytinler olacak. Çünkü zeytin ağaçları bin yıldır oradalar, AKP yokken de oradalardı” diyerek tepki gösterdi.

Telegram Kurucusu Pavel Durov vasiyetini açıkladı: ‘100’den fazla çocuğum var, servetimi onlara bırakacağım’

Telegram’ın kurucusu Pavel Durov, Fransa’da verdiği bir röportajda 100’den fazla çocuğu olduğunu ve tüm servetini onlara bırakacağını açıkladı. Durov, hem doğal yollarla hem de sperm bağışlarıyla dünyaya gelen tüm çocuklarını eşit gördüğünü belirterek, 13.9 milyar dolarlık servetini kapsayan vasiyetin 30 yıl sonra yürürlüğe gireceğini söyledi.

İmamoğlu: Beni milletin gönlünden asla çıkaramazsınız

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Ekrem İmamoğlu dünkü Avcılar mitinginin ardından mesaj paylaştı.