Şara’dan dikkat çeken Süveyda hamlesi: Şam yönetimi özel birlik gönderecek

Suriye Cumhurbaşkanlığı Güneydeki Olayları Endişeyle İzliyor

Suriye Cumhurbaşkanlığı, ülkenin güneyinde yaşanan ve can kayıplarına sebep olan şiddet olaylarını büyük bir endişe ve üzüntüyle takip ettiğini duyurdu. Yapılan açıklamada, Süveyda’daki olayların, yasa dışı silahlı grupların yaygınlaşması sonucunda ortaya çıktığı ve bu durumun sivillerin hayatını doğrudan tehdit ettiği belirtildi.

Açıklamada, sivillere yönelik saldırıların kınandığı ve kabul edilemez bulunduğu vurgulandı. Bu eylemlerin toplumun temeline saplanan bir hançer ve ülkenin birliğine doğrudan bir tehdit olduğu ifade edildi. Süveyda’da artan çatışmaları sonlandırmak amacıyla bölgeye özel bir kuvvet gönderileceği belirtildi. Suriye’nin, bu olaylara intikam odaklı değil, toplumsal barış ve yasalar çerçevesinde yaklaşacağı vurgulandı.

Açıklamada, tüm taraflara sağduyu çağrısında bulunularak, “Suriye, tüm kesimleriyle vatandaşlarının devleti olduğunu göstermektedir. Ulusal sorumluluk, herkesin tek bir çatı altında, vatan ve yasa çatısı altında birleşmesini gerektirir” ifadelerine yer verildi. Vatandaşların güvenliği ve toplumsal huzurun sağlanması için ciddi adımlar atıldığı ve çatışmaların durdurulması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Bölgeye gönderilecek askeri birliğin, siyasi ve güvenlik adımlarıyla koordineli bir şekilde hareket ederek, istikrarı sağlama ve huzuru tesis etme amacı taşıdığı açıklandı. Tüm vatandaşlara gerilimi artırmamaları ve toplumsal birliği korumak için dayanışma içinde çalışma çağrısı yapıldı.

Related Posts

Aidatı isteyen apartman yöneticisini bıçaklayarak öldürdü

Ankara’nın Etimesgut ilçesinde aidat istediği S.D. tarafından bıçaklanan apartman yöneticisi M.D, yaşamını yitirdi.

Özgür Özel’in duyurduğu anketin detayları belli oldu

Özgür Özel, Trabzon mitinginde açıkladığı temmuz anketine göre AKP’nin yüzde 30’un altına düştüğünü, CHP’nin ise kararsızlar dağıtıldığında yüzde 40,6 oy oranıyla birinci parti olduğunu duyurdu.

Gelecek Partisi’nde çifte istifa

İstanbul milletvekilleri Selim Temurci ve İsa Mesih Şahin, Gelecek Partisi’nden istifa ettiklerini duyurdu.

Erzincan’da yaralı baykuş tedavi altına alındı

Erzincan’da yaralı bulunan baykuş yavrusu tedavi altına alındı.

Talana ‘süper izin’: Zeytinliklerin madenciliğe açılmasını öngören kanun teklifi kabul edildi

TBMM Genel Kurulu’nda zeytinliklerin madencilik faaliyetlerine açılmasını da içeren torba kanun teklifi, muhalefetin ve kamuoyunun tepkisine rağmen 199’a karşı 255 oyla kabul edildi.

İngiliz çiftçilerin umudu tükeniyor

İngiltere’de kırsal bölgelerde yaşayan çiftçiler, İşçi Partisi’nin kamu sektöründe yerli ürün alımını artırma vaadinin gerçekleşmemesinden dolayı büyük hayal kırıklığı yaşadı. Countryside Alliance adlı tarım destek örgütü, İşçi Partisi’nin geçen …