Rusya’dan ateşkes açıklaması: ‘Karşılık veririz’

Rusya Devlet Başkanı Putin, Zafer Günü İçin Ateşkes İlan Etti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Zafer Günü nedeniyle 3 gün süreyle ateşkes ilan etti. Kremlin Sözcüsü Peskov, saldırı olmayacağını ancak Kiev rejiminin mevzilere veya tesislere saldırmaya devam etmesi durumunda gerekli karşılığın verileceğini belirtti.

Putin, 28 Nisan’da yaptığı açıklamada, Zafer Günü dolayısıyla 8-10 Mayıs tarihlerinde tek taraflı olarak 3 günlük ateşkes kararı aldığını duyurdu. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ise ateşkese verdiği cevapta, 30 gün sürecek şekilde belirlenmesi halinde ateşkeyi kabul edebileceğini açıkladı.

Kremlin Sözcüsü, Rusya’nın Ukrayna’da 8 ila 10 Mayıs’ı kapsayan ateşkes ilanıyla ilgili, “Saldırı olmayacak ancak Kiev rejimi mevzilerimize veya tesislerimize saldırmaya devam ederse gerekli karşılık verilecektir” ifadesini kullandı. Putin’in bu adımı, bölgede gerginliğin azaltılması ve barışçıl bir çözüm yolunun bulunması yönünde atılmış önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Related Posts

Siyaseti sallayacak iddia: ‘Sedat Peker ile MHP barıştı, Devlet Bahçeli ile 2 kere telefonda görüştü’

Suç örgütü lideri Sedat Peker ve MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter’in sosyal medyadan ‘Türkiye’ye geri dönüş’ temalı paylaşımları hakkında konuşan gazeteci Timur Soykan, Sedat Peker ile MHP’nin barıştığını, Peker’in Devlet Bahçeli ile iki defa telefonda görüştüğünü iddia ederek “Sedat Peker’in Türkiye’ye dönüşünün yolu açılıyor” dedi.

Alparslan Almanya sınırını geçemedi: İlk çevrilen Türk oldu

Almanya, tüm kara sınırlarında ağır silahlarla destekli polis ekiplerini 12’şer saatle nöbete başlattı. Sınırdan ilk çevrilen 24 yaşındaki Türk genci Alparslan oldu. Alparslan, geldiği trenle Avusturya’ya geri gönderilirken, “Biraz dinlenip sonra ne yapacağıma karar vereceğim” dedi.

İsrail Gazze’de biri bebek 4 kişiyi daha katletti

Katil İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda biri bebek 4 kişi hayatını kaybetti.

ABD Başkan Yardımcısı Vance: Hindistan-Pakistan gerilimi ABD’yi ilgilendirmiyor

ABD Başkan Yardımcısı Vance: Hindistan-Pakistan gerilimi ABD’yi ilgilendirmiyor

Google ambargosu Meclis’te tartışıldı: Muhalefetten Google yetkililerine “Türkiye’de bağımsız gazeteciliği yok ediyorsunuz” eleştirisi

“Tekel durumunuzun dayatmaları ve zorbalığınız var. Haber trafiğinde birinci olan siteler sizin algoritmalarınızdan sonra yok oluyorlar. Trafik düştüğü için Basın İlan Kurumu’ndan gelen kamu ilanları da gidiyor”

Ülkede adalet yok ama sarayları çok

Vatandaşlar operasyonlar, tutuklamaları eleştirip ‘hukuksuzluk’ vurgusu yaparken iktidar 2025’in ilk 3 ayında 9 ayrı adalet sarayı için sözleşme yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir