Rusya, ABD ile üçüncü tur görüşmelerin ‘yaklaştığını’ duyurdu

Ryabkov: “Rusya, Batılı Ülkelerin Askeri-Biyolojik Çalışmalarına Derin Endişe Duyuyor”

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Rusya’nın Soçi şehrinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Batılı ülkelerin askeri-biyolojik alanda yürüttüğü çalışmalara karşı derin endişe duyduklarını belirtti. Ryabkov, bu konuda dile getirdikleri endişelerin bir süredir devam ettiğini vurguladı.

Batılı ülkelerin söz konusu çalışmaları, doğrudan askeri yetkilileri içeren faaliyetleri kapsamakla birlikte, özellikle Rusya’nın sınırlarına yakın laboratuvarlarda gerçekleştirildiğini söyleyen Ryabkov, bu durumu “ulusal güvenlik tehdidi” olarak değerlendirdiklerini belirtti.

Ryabkov, bu yıl tekrar başlayan ABD ile Rusya arasındaki doğrudan görüşmeleri de ele alarak, “Rahatsız edici konularla ilgili üçüncü tur görüşmeler yaklaşıyor. Henüz net bir tarih verememekle birlikte, umarım bir sonraki tur çok yakın zamanda gerçekleşir.” dedi.

Rusya-ABD arasındaki doğrudan uçuşların tekrar başlamasıyla ilgili de planlarının olduğunu belirten Ryabkov, bu konudaki tekliflerini ABD yetkililerine ileteceklerini aktardı.

Related Posts

Ayrı yaşadığı eşini yaralayıp mezarlıkta canına kıy

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, ayrı yaşadığı eşi Canan Ayhan’ı (42) yaralayan ve yanındaki komşusu Behiye A.’yı da vurmak isterken tabancası tutukluk yapan Ayhan Ayhan (46), daha sonra gittiği mezarlıkta intihar etti. Olay, çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Hastaneye kaldırılan Canan Ayhan’ın durumunun iyi olduğu bildirildi.

Danimarka, ABD üslerine onay verdi

Danimarka merkezli DR’ın haberine göre, ABD Başkanı Donald Trump göreve gelmeden önce iki ülke arasında 2023’te imzalanan “Savunma İşbirliği Anlaşması” Parlamento’da oylamaya sunuldu. Trump’ın, Grönland’ın “kontrolüne sahip olma” isteği nedeniyle …

Son Dakika… Mahkemeden Sinan Ateş davası için karar çıktı

Son Dakika Haberi… Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi, Sinan Ateş cinayetinde Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ın Özel Kalem Müdürü ve yardımcısı Emre Yüksel ve eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş ile iki özel harekat polisinin arasında bulunduğu 10 sanığa verilen mahkumiyet kararlarını onadı.

Erdoğan’ın yerine başkan vekili seçilmişti; Ali Müfit Gürtuna’dan Gaziosmanpaşa eleştirisi: Aynı ekolden biri gelmeliydi

Erdoğan’ın yerine başkan vekili seçilmişti; Ali Müfit Gürtuna’dan Gaziosmanpaşa eleştirisi: Aynı ekolden biri gelmeliydi

İsrail basını: İran’a saldırı çok yakın

İsrail basınının iddiasına göre Tel Aviv yönetiminin her an İran’a saldırı başlatacağı duyuruldu.

CHP, Yeni Akit’in tepki çeken Ferdi Zeyrek içerikleri hakkında harekete geçiyor

CHP İstanbul İl Başkanı Çelik, Yeni Akit’in Ferdi Zeyrek’e ilişkin paylaşımları hakkında hukuki süreç başlatacaklarını duyurdu