Muğla’da bazı ormanlık alanlara giriş yasaklandı

Muğla’da Ormanlık Alanlara Giriş Yasaklanıyor: Yangın Önlemleri Toplantısı

Muğla’da yangın riski yüksek bölgelerde 1 Mayıs-30 Kasım tarihleri arasında ormanlık alanlara giriş yasağı uygulanacak. Vali İdris Akbıyık, “Hazırlıklı olmak, işbirliği içerisinde hareket etmek ve vatandaşlarımızın duyarlılığı hayati önem taşıyor” dedi.

2025 yılı orman yangınlarıyla mücadeleye hazırlık toplantısı düzenlendi. 2024’teki yangınlar değerlendirilerek alınacak önlemler, koordinasyon çalışmaları, görev yapacak personel, araç-gereçler, hava unsurları, gönüllü ekiplerin katkısı ve ilk müdahale süreleri gibi konular ele alındı.

Muğla Orman Bölge Müdürü Mustafa Ülküdür, personel ve ekipman durumu, erken uyarı ve ihbar sistemleri, eğitim ve farkındalık çalışmaları ile yangına ilk müdahale ve sonrasında yürütülen çalışmalarla ilgili sunum gerçekleştirdi.

Vali Akbıyık: “Ormanlarımızı Korumak Hayati Önem Taşıyor”

Vali İdris Akbıyık, ormanların yaşamın, biyoçeşitliliğin ve doğal dengenin vazgeçilmez parçası olduğunu vurguladı. İlin zengin orman varlığına sahip olduğunu belirten Akbıyık, “Bu zenginlik, büyük bir sorumluluğu beraberinde getiriyor. Ormanlarımızı korumak, olası yangınlara karşı hazırlıklı olmak, işbirliği içerisinde hareket etmek ve vatandaşlarımızın duyarlılığı hayati önem taşıyor.” şeklinde konuştu.

Geçen yıllarda orman yangınlarıyla mücadelede devletin tüm imkanlarının seferber edildiğini belirten Akbıyık, kurumlar, kolluk birimleri, yerel yönetimler, gönüllüler, özel sektör ve vatandaşların seferberlik ruhuyla bu mücadeleye destek verdiğini ifade etti.

Toplantıda, yangına hassas bölgelerin haritalandırılması, erken uyarı sistemleri, izleme teknolojilerinin kullanımı, orman köylerinde bilinçlendirme çalışmaları gibi konular ele alındı. Ayrıca, orman içi ve kenarındaki tarlalarda anız yakmanın yasak olduğu belirtildi.

Zeytinliklerde hasat sonrası anız yakılmaması ve tarım araçlarıyla çalışanların yangın önleme ekipmanlarını bulundurmalarının zorunlu olduğu belirtildi.

Yangın riski yüksek bölgelerde 1 Mayıs-30 Kasım arasında ormanlık alanlara giriş yasağının uygulanacağı ve temmuz ve ağustos aylarında kolluk kuvvetlerinin devriye faaliyetlerini artıracağı belirtildi.

Orman köyleri ve turizm bölgelerinde yangın riski oluşturan eğlence araçlarının kullanımına karşı mahalli idarelerce önlem alınacağı bildirildi.

Related Posts

Londra’da düşen küçük yolcu uçağında can kaybı belirsizliğini koruyor

İngiltere’nin güneydoğusundaki Essex bölgesinde yer alan Londra Southend Havalimanı’ndan havalanan küçük bir uçak, dün kalkıştan kısa süre sonra düştü. Can kaybı sayısına ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

Resmî Gazete’de bugün (13 Temmuz 2025 Resmî Gazete kararları)

Resmî Gazete’de bugün (13 Temmuz 2025 Resmî Gazete kararları)

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Aliya İzetbegoviç’in kabrini ziyaret etti

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Aliya İzetbegoviç’in Kabrini Ziyaret Etti Türkiye Diyanet Vakfı Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Bosna Hersek’in eski liderlerinden Aliya İzetbegoviç’in kabrini ziyaret etti. Erbaş,…

Ünlü fabrika kalıcı olarak kapandı! 8 milyon Euro destek almıştı

Alman batarya üreticisi CustomCells, milyonlarca desteğe rağmen Tübingen fabrikasını kalıcı olarak kapattı.

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Barrack’tan çarpıcı açıklamalar: ABD’nin YPG’ye hükümet kurma borcu yok, tek yapıya girecekler

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Thomas Barrack yaptığı açıklamada “SDG dediğiniz, YPG’dir. YPG, PKK’nın bir türevidir. Onlara, bir devlet içinde bağımsız bir hükümet kurmaya borçlu değiliz. Ayrı ayrı Dürzi güçleri Dürzi gibi giyinip, Alevi güçleri Alevi gibi giyinip, Kürt güçleri Kürt gibi giyinip böyle devam eden bir yapı olmaz. Tek bir yapı olacak” ifadelerini kullandı.

Belediye Meclisi’nde gergin anlar! CHP’li üye, AKP’li üyeye ayakkabı kutusu verdi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in tutuklanarak görevden uzaklaştırılmasının ardından ilk kez toplanan Meclis’te, CHP’li üye AKP sıralarına ayakkabı kutusu bıraktı. Meclis salonuna balkondan ayakkabı fırlatıldığı da görüldü.