Konya Bilgehaneleri’nden ‘Dijital Dünyada Müslüman Genç’ söyleşisi

Konya Bilgehanelerinin Düzenlediği Müslüman Gençler Söyleşisi

Konya (İGFA) – Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Bilgehaneler adlı kurumu tarafından “Dijital Dünyada Müslüman Olmak” başlıklı bir söyleşi düzenlendi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşi öncesi öğrencilere ve ailelerine seslendi.

Yoğun ilgi ve öğrencilerin sevgi dolu karşılamasından mutluluk duyduğunu belirten Başkan Altay, “Bu salondaki ve diğer salondaki sevgili çocuklarımıza ve ailelerine selam gönderiyorum. Katılımınız bizi cesaretlendiriyor. Görünen o ki Konya’mız daha büyük salonlara ihtiyaç duyuyor” dedi.

“Bu Çabanın Temeli, Sizlerin Bize Olan Güveni”

Başkan Altay, programın gençlerin ve çocukların dijital dünya hakkında bilgilendirilmesini amaçladığını belirterek, “Bilgehaneler Konya sınırlarını aşan bir üne sahip oldu. Şu anda ilçelerimizde ve merkezimizde 25 Bilgehane bulunmakta ve 100 binden fazla çocuğumuza çeşitli programlar sunmakta. Hedefimiz, bu sayıları artırmak ve eksik olan ilçelerimizde yeni Bilgehaneler açmak. Ancak bu çaba, sizlerin bize olan güvenine dayanıyor. Değerli ailelere ve çocuklara teşekkür ediyorum. Sizin ilginiz olduğu sürece çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Çocukların Oynadığı Oyunlara Dikkat

Genç Enderun Kurucusu ve sosyal medya içerik üreticisi Sertaç Güngör, “Dijital Dünyada Müslüman Genç” adlı söyleşisinde çocukların en çok oynadığı oyunlardan bahsetti.

Güngör, bazı oyunların masum olmadığını ve İsrail’i desteklediğini belirterek, Gazze’de kadınları, çocukları ve masum insanları öldüren içeriklere dikkat çekti. Ailelere ve çocuklara seslenen Güngör, çocuk katillerini savunan oyunlardan ve içeriklerden uzak durulması gerektiğini vurguladı.

Related Posts

Telegram Kurucusu Pavel Durov vasiyetini açıkladı: ‘100’den fazla çocuğum var, servetimi onlara bırakacağım’

Telegram’ın kurucusu Pavel Durov, Fransa’da verdiği bir röportajda 100’den fazla çocuğu olduğunu ve tüm servetini onlara bırakacağını açıkladı. Durov, hem doğal yollarla hem de sperm bağışlarıyla dünyaya gelen tüm çocuklarını eşit gördüğünü belirterek, 13.9 milyar dolarlık servetini kapsayan vasiyetin 30 yıl sonra yürürlüğe gireceğini söyledi.

İmamoğlu: Beni milletin gönlünden asla çıkaramazsınız

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Ekrem İmamoğlu dünkü Avcılar mitinginin ardından mesaj paylaştı.

Asgari ücrete ara zam var mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısının ardından bir gazetecinin “Asgari ücrete ara zam var mı?” sorusunu cevapladı. Erdoğan gazetecinin asgari ücret sorusuna “Söyledim ya” cevabını verdi.

İsrail ordusu İran’dan atılan 10 İHA’yı engellediğini iddia etti

İsrail ordusu, geniş çaplı saldırılar düzenlediği İran’dan bu sabah atılan 10 insansız hava aracını (İHA) engellediğini duyurdu.

MHP Genel Başkan Bahçeli: Terörsüz Türkiye, Türk milletinin ebedi bayramı olacak

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kurban Bayramı’na yönelik paylaştığı mesajında Terörsüz Türkiye’nin Türk milletinin ebedi bayramı olacağını dile getirdi.

İnegöl’de otobüs ile motosiklet çarpıştı: 1 kişi yaralandı

Bursa’nın İnegöl ilçesinde özel halk otobüsü ile motosikletin çarpıştığı trafik kazasında 1 kişi yaralandı. Kaza anı çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.