İşte mart ayında en çok kazandıran yatırım aracı

TÜİK: Mart Ayında En Çok Kazandıran Yatırım Aracı Külçe Altın Oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mart ayına ilişkin finansal yatırım araçlarının reel getiri oranlarını açıkladı. Buna göre aylık en yüksek reel getiri, yurt içi üretici fiyat endeksi ile indirgendiğinde %4,42, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde ise %3,83 oranlarıyla Euro’da gerçekleşti.

Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde; yatırım araçlarından külçe altın %2,90, BIST 100 endeksi %1,66, mevduat faizi (brüt) %1,27 ve Amerikan Doları %0,64 oranlarında yatırımcısına reel getiri sağlarken; Devlet İç Borçlanma Senetleri (DİBS) %1,90 oranında yatırımcısına kaybettirdi. TÜFE ile indirgendiğinde; yatırım araçlarından külçe altın %2,31, BIST 100 endeksi %1,08, mevduat faizi (brüt) %0,69 ve Amerikan Doları %0,07 oranlarında yatırımcısına reel getiri sağlarken; DİBS %2,46 oranında yatırımcısına kaybettirdi.

Külçe Altın Yıllık Bazda Yüzde 10,90 Kazandırdı

Külçe altın, üç aylık değerlendirmede; Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde %10,90, TÜFE ile indirgendiğinde ise %8,05 oranlarında yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı oldu. Aynı dönemde BIST 100 endeksi, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde %4,95, TÜFE ile indirgendiğinde ise %7,40 oranlarında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

Altı aylık değerlendirmeye göre külçe altın; Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde %13,83, TÜFE ile indirgendiğinde ise %6,83 oranlarında yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı olurken; aynı dönemde BIST 100 endeksi, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde %5,99, TÜFE ile indirgendiğinde ise %11,77 oranlarında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

Yıllık Değerlemede En Yüksek Reel Getiri Külçe Altında Gerçekleşti

Finansal yatırım araçları yıllık olarak değerlendirildiğinde külçe altın; Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde %22,20, TÜFE ile indirgendiğinde ise %9,28 oranlarında yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı oldu.

Yıllık değerlendirmede, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde; yatırım araçlarından mevduat faizi (brüt) %12,70 ve DİBS %6,18 oranlarında yatırımcısına reel getiri sağlarken; Amerikan Doları %6,23, Euro %6,79 ve BIST 100 endeksi %8,70 oranlarında yatırımcısına kaybettirdi. TÜFE ile indirgendiğinde mevduat faizi (brüt) %0,78 oranında yatırımcısına reel getiri sağlarken; DİBS %5,05, Amerikan Doları %16,14, Euro %16,65 ve BIST 100 endeksi %18,35 oranlarında yatırımcısına kaybettirdi.

BYBIT TR’ye Üye Ol, 1.000 TL Kazan ! Reklamdır

Related Posts

Kınalı Eller Kadın Kooperatifi Musabeyli’de Hizmete Açıldı

Kilis’in Musabeyli ilçesinde kurulan Kınalı Eller Kadın Kooperatifi, depremzede kadınlara ekonomik ve psikososyal destek sağlamak amacıyla açıldı. Kooperatif, yerel ürünler üreterek satış yapmayı hedefliyor.

600 bin kamu işçisine ilk 6 ay için yüzde 24 zam teklif edildi

600 bin kamu işçisi için toplu iş sözleşmesi sürecinde hükümetten 3. teklif geldi. Buna göre ilk 6 ay için yüzde 24 zam teklif edildi. Diğer dönemler için ise gerçekleşen enflasyon oranında zam teklifi yapıldı.

Maaşlar 77 bin lira oldu! 6 ayda bir de zam gelecek

Türkiye’nin yalnıca iki noktasında bulunan Voestalpine fabrikası işçilerinin maaşları net ücreti belli oldu. İzmit’de ve Kocaeli’nni Çayırova ilçesi TOSB Otomotiv Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren fabrikada işveren ile Birleşik Metal …

Turhal esnafı Melike Atalay’dan fuar planına sert tepki: Haksız rekabet ve gelir kaybı yaşarız

TOKAT / AHMET PASİNLİOĞLU Esnaf Odası Başkanı Melike Atalay’dan yapılan duyuruya göre, Turhal Belediyesi’nin ilçeye ait olmayan bir spor kulübünün haklarını satın alma finansmanını sağlamak amacıyla, esnafın görüş ve fikirleri alınmadan il içinden ve …

Zincir marketlerde bugüne dek görülmemiş uygulama

Zincir marketlerde ürün fiyatlarına yönelik dikkat çeken bir uygulama başlatıldı. Elektronik etiket sistemine geçilen bazı marketlerde, fiyatların anlık olarak değiştiği tespit edildi.

Yer: Balıkesir… Sıfır aldığı araçtan 1 yıl sonra ses gelmeye başladı! Servise götürünce hayatının şokunu yaşadı

Bir kişi 2023 yılında piyasada çok talep gören Çinli bir markanın SUV aracını satın aldı. Aracı 1 yıl kullandıktan sonra fren sisteminden gelen ses nedeniyle Balıkesir’de aracı servise götürdü. Servisten aldığı yanıtla hayatının şokunu yaşayan kişi soluğu Tüketici Hakem Heyeti’nde (THH) aldı. Tüketici Hakem Heyeti’nden dikkat çeken bir karar çıkarken, firma karara itiraz ederek tüketiciye dava açtı. Mahkeme ise yaşanan uyuşmazlığa son noktayı koydu. İşte detaylar…