İstanbul kira fiyatları raporu: Fiyatların en yüksek ve düşük olduğu ilçeler

Mega Kent İstanbul’da Deprem Sonrası Kiralık Konut Fiyatları Değişti

İstanbul, nisan ayındaki depremin etkilerini hala hissediyor. Bu doğal afetin ardından kiralık konut metrekare fiyatları da değişti ve ortalama olarak 287,50 TL olarak belirlendi. Gayrimenkul İktisatçısı Dr. Ahmet Büyükduman’ın paylaştığı verilere göre, depremin etkisiyle ilçeler arasında büyük kira farkları ortaya çıktı. Depremin riskli bölgelerine yakın olan ilçelerde kira fiyatları daha düşük seyrederken, merkezi konumdaki ilçelerde ise yüksek fiyatlarla karşılaşıldı. 

Kira Bedeli Neden Bazı İlçelerde Daha Düşük?

  • Esenyurt: 183 TL
  • Arnavutköy: 189 TL
  • Esenler: 190 TL
  • Sultangazi: 193 TL
  • Silivri: 200 TL

Özellikle son depremin merkezi olan Silivri’de metrekare kira bedeli 200 TL’ye kadar düştü ve İstanbul ortalamasının %30 altında kaldı. 

En Yüksek Kira Hangi İlçelerde?

  1. Kadıköy: 520 TL
  2. Beşiktaş: 500 TL
  3. Sarıyer: 500 TL
  4. Bakırköy: 464 TL
  5. Zeytinburnu: 432 TL

Bu ilçelerde kira bedelleri yüksek seyrediyor. Merkezi konum, ulaşım kolaylığı ve sosyal olanaklar bu yüksek fiyatları etkiliyor. 

Depreme Uzak Bölgelerde Durum Nasıl?

İstanbul’un fay hatlarından uzak olan Beykoz ve Şile gibi ilçelerde kira bedelleri, ortalamanın altında seyrediyor. Beykoz’da metrekare fiyatı 294 TL iken Şile’de 328 TL olarak kaydedildi. Ancak, Sarıyer gibi merkezi ve kıyı ilçelerinde metrekare başına 500 TL gibi yüksek rakamlarla karşılaşmak mümkün. 

Kira ve Satış Fiyatları Arasındaki Fark

İstanbul’da konut kiralarında yıllık yüzde 44’lük bir artış yaşanırken, satılık konut fiyatlarındaki artış yüzde 26 olarak kaydedildi. Bu durum, kira ve satış piyasaları arasında önemli bir uçurum olduğunu gösteriyor. 

Deprem Sonrası Trend: Güvenli Yapılara Yönelim Artabilir

Dr. Büyükduman’a göre, gelecekte depreme dayanıklı ve güvenli yapılar içinde fiyat artışları yaşanabilir. Bu durumun, kira ve satış piyasalarını olumlu yönde etkilemesi bekleniyor.

Related Posts

Ülker Bisküvi’de (ULKER) Ali Ülker’in yerine geçecek isim belli oldu

Ülker Bisküvi Sanayi A.Ş. (ULKER) tarafından 9 Mayıs 2025 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan bildirimde Üst Yönetim Değişikliği hakkında açıklama yapıldı.

Betam araştırması: Konutta fiyat balonu bazı bölgelerde sürüyor

Betam araştırması: Konutta fiyat balonu bazı bölgelerde sürüyor

Taksilerde yeni dönem! Yıl sonuna kadar süre verildi: Zorunlu hale geliyor

Taksiyle yolcu taşımacılığı yapan mükelleflerin, yıl sonuna kadar birbiriyle bağlantılı çalışan taksimetre ve yeni nesil ödeme kaydedici cihaz kullanması zorunlu olacak.

Bakan Kacır: 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini sağlayacağız

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Attığımız çok boyutlu adımlarla 2030 yılına dek elektrikli ve şarj edilebilir hibrit araçların ülkemizdeki pazar payını yüzde 35’in üzerine, bu araçlarda yerlilik oranımızı yüzde 75’e ve üretim kapasitemizi 1 milyona çıkaracağız. Batarya modül ve alt komponent yatırımlarıyla, ülkemizi bölgesel batarya üretim merkezlerinden biri haline getireceğiz. 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini de inşallah sağlayacağız” dedi.

Litvanya’nın dış ticaret açığı derinleşiyor

Litvanya’nın dış ticaret dengesi 2025 yılı Mart ayında sert bir şekilde bozuldu. Ülkenin ticaret açığı Mart 2025’te 0.665 milyar euroya yükseldi. Bu rakam, geçen yılın aynı ayında kaydedilen 0.286 milyar euroya kıyasla önemli bir artış anlamına …

Türkiye Diyarbakır’da kaya gazı üretimine başlıyor

“Kayaların içine sıkışmış petrol ve gazın yatay sondaj ve çatlatma yöntemiyle üretilmesi anlamına geliyor. Hedef, bu yıl içinde ilk sondaj faaliyetini gerçekleştirebilmek. Başarılı olursak Türkiye için oyun değiştirici etkisi olan bir çalışma olacak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir