İsrail’e laf çok, icraat yok! Türkiye imzayı atmadı

İsrail, Gazze’ye Saldırılarını Sürdürürken Ankara’nın Eleştirileri

Uluslararası Adalet Divanı’nda (UAD) savaş suçları sebebiyle yargılanan İsrail, Gazze’ye yönelik saldırılarına devam ederken Türkiye’nin Tel Aviv’e karşı yaptığı eleştiriler tartışma konusu haline geldi.

Güney Afrika Cumhuriyeti’nin, Filistin’de işlediği savaş suçları ve katliamlar nedeniyle İsrail’e karşı açtığı soykırım davası sonrasında, Tel Aviv’i uluslararası baskı altına almak isteyen sekiz ülkenin oluşturduğu Lahey Grubu, 15-16 Temmuz’da Kolombiya’nın başkenti Bogota’da bir araya geldi. Lahey Grubu Acil Durum Konferansı, İsrail’e yönelik tepkilerin somutlaştırılmasını amaçlayarak 30 ülkeyi bir araya getirdi.

Çin, İspanya, Portekiz ve Katar’dan katılımcıların bulunduğu konferansta Türkiye’yi Dışişleri Bakan Yardımcısı Levent Gümrükçü temsil etti.

TÜRKİYE İMZA ATMAZKEN!

Kolombiya, Küba, Endonezya, Irak, Libya, Malezya, Nikaragua ve Güney Afrika dahil 12 ülke, “İsrail’e yönelik cezasızlık dönemini sona erdirmek” amacıyla altı maddelik bir önlem paketi açıkladı. Türkiye’nin bu ortak önlemlere imza atmaması dikkat çekiciydi.

“DIŞ POLİTİKA VE TRUMP DESTEĞİ”

CHP Dış Politika Koordinatörü İlhan Uzgel, Türkiye’nin toplantıda bakan yardımcısı düzeyinde katılım sağlamasının olumlu bir adım olduğunu belirterek, uluslararası alanda İsrail’e daha yoğun baskı yapılması gerektiğini vurguladı.

Uzgel, Türkiye’nin bu önlemlere katılmamasını değerlendirerek, AKP hükümetini bölgedeki gelişmelerde yetersiz tepki vermekle eleştirdi. Ayrıca, Erdoğan’ın dış politikada Trump’ın desteğine ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Related Posts

Nazilli’de orman yangını

Aydın’ın Nazilli ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle 2 saatte kontrol altına alındı.

Merzifon’da Tarım Arazisinde Yangın

Amasya’nın Merzifon ilçesinde tarım arazisinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Çeşme’de baltalı dehşet: 1 ölü

İzmir’in Çeşme ilçesinde bir sitenin eski görevlisi S.Ş., kendisinin yerine işe alınan Soner Boztepe’yi baltayla başına vurarak öldürdü. Olayın ardından evinin yakınında yakalanıp, gözaltına alınan S.Ş., sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Nizip’te Çifte Başarı: LGS ve YKS Türkiye Birincileri

Özyurtseven ailesinin çocukları, LGS ve YKS’de Türkiye birincisi olarak ailelerine mutluluk yaşattı.

Bahçelievler’de Hırsızlık: 2 Şüpheli Tutuklandı

Polis kılığına girerek çelik kasa çalan 2 şüpheli, İstanbul’da tutuklandı. Olayda silah bulundu.

Manchester United’dan Altay’ı yıkan karar

Premier Lig ekiplerinden Manchester United, kaleci Andre Onana’nın sakatlanması sonrası yeni bir transfer planı yaptı. İngiliz devi, Antwerp’in 23 yaşındaki kalecisi Senne Lammens’i transfer etmeye karar verdi. Bu durumdan üzüntü duyan milli kalecimiz Altay Bayındır’ın da düzenli forma giyebileceği bir takıma transfer olmayı düşündüğü belirtildi.