İngiltere’ye ait F-35 Japonya’da acil iniş yaptı

İngiltere ordusuna ait F-35 savaş uçağı, Japonya’nın güneybatısındaki Kagoshima Havalimanı’na acil iniş yaptı.

Kyodo News’e göre, 4 Ağustos’tan bu yana Japonya ile ortak askeri tatbikat gerçekleştiren İngiltere’ye ait F-35 savaş uçağı, sabah saatlerinde Kagoshima Havalimanı’na acil iniş yapmak zorunda kaldı.

Olayda yaralanan olmazken pistin 20 dakika kapalı kalması nedeniyle uçakların iniş ve kalkışında aksamalar yaşandı.

Uçağın arıza nedeniyle acil iniş yaptığı belirtildi, arızanın ne olduğuna dair ise detay paylaşılmadı.

İngiltere ve Japonya orduları, 4 Ağustos’tan bu yana ortak askeri tatbikat düzenliyor.

ABD’li Lockheed Martin firması tarafından üretilen F-35 savaş uçakları, güvenilirlik ve bakımla ilgili sorunları nedeniyle zaman zaman tartışmalara konu oluyor. Bu uçaklar, 2018’den bu yana 10’dan fazla ciddi kaza yaptı. (AA) 

Related Posts

Gaziantep’te Uyuşturucu Operasyonları

Temmuz’da 121 olayda 178 şüpheli yakalandı, 40’ı tutuklandı. Çok sayıda kaçak malzeme ele geçirildi.

Simge Sağın’dan doğum gününde imalı sözler: Kazıklar yedim

Söylediği şarkılarla milyonlarca kitleye ulaşan Simge Sağın, 44. yaşını kutladığı sosyal medya paylaşımında ”Bu yıl çok zorlandım, kaybettim, birtakım kazıklar yedim” ifadelerini kullandı. Ünlü şarkıcının imalı sözleri, kime gönderme yaptığı sorusunu akıllara getirdi.

10 Bin Poşet Çöp Toplayan Öğretim Üyesi

Doç. Dr. Ali Sevilmiş, 6 yılda 10 bin poşet çöp toplayarak çevre temizliğine dikkat çekiyor.

İzmir’de 23 Düzensiz Göçmen Yakalandı

İzmir’in Çeşme ve Seferihisar ilçelerinde 23 düzensiz göçmen sahil güvenlik tarafından yakalandı.

“Osimhen Camii” kriz yarattı

Konya’daki Bulut Camii, Google Haritalar’da “Victor Osimhen Camii” olarak listelenince cemaat tepki gösterdi, hatanın acilen düzeltilmesini istedi.

Trabzonspor Kocaelispor Maçına Hazırlanıyor

Trabzonspor, Kocaelispor maçı için antrenmanlarına devam ediyor, taktik çalışmaları yapıldı.