Gemini aylık 350 milyon aktif kullanıcıya ulaştı

Google’ın bir yapay zekası olan Gemini, Mart 2025 itibarıyla dünya çapında aylık 350 milyon, günlük ise 35 milyon aktif kullanıcıya ulaşmış durumda. Bu veriler, ABD federal mahkemesinin Google’ın arama pazarındaki hakimiyetine ilişkin çözüm önerilerini değerlendirdiği devam eden Google Search antitröst davasının bir parçası olarak ön plana çıktı.

Gemini, rakiplerine göre geride kalmış durumda

Ekim 2024’te Gemini’nin günlük kullanıcı sayısı 9 milyon, aylık ise 90 milyon seviyesindeydi. Mart 2025 itibarıyla ortaya çıkan sonuçlar, önemli bir büyümeyi yansıtıyor. Ancak, yine de Google’ın yapay zekası rakip platformlardan oldukça geride kalmaya devam ediyor. Örneğin, ChatGPT’nin haftalık aktif kullanıcı sayısı 400 milyonu aştı. Meta AI ise Eylül 2024 itibarıyla aylık 500 milyon kullanıcıya yaklaşmış durumda.

Üretken yapay zeka, hesaplama maliyetleri yüksek olduğundan yapay zeka şirketleri, kullanıcılarından elde ettikleri kadar parayı kaybetme riskiyle karşı karşıya kalabiliyor. Örneğin, OpenAI, aylık 200 dolarlık bir abonelik katmanında dahi zarar ettiğini açıklamıştı. Google, Gemini aboneliklerinden ne kadar gelir elde ettiğini açıklamış olsa da ne kadar zarara uğradığı hakkında net bilgi vermiyor.

Related Posts

Kullanıcılar, ChatGPT’yi yoğun bir şekilde kullandıktan sonra nadir görülen sanrılar yaşıyor

Yoğun yapay zeka kullanımı sonrası kullanıcıların sanrı ve ruhsal çöküntü yaşadığı “ChatGPT kaynaklı psikoz” vakaları, sosyal medyada ve Rolling Stone dergisinin son sayısında gündeme taşındı.

Turkish Airlines Open 2025 Golf Turnuvası’nda Leon Açıkalın final grubunda yarışıyor

Turkish Airlines Open 2025 Golf Turnuvası’nda üçüncü gün tamamlandı. Türk Hava Yolları (THY) ana sponsorluğunda Serik ilçesi Belek Turizm Merkezi’ndeki Regnum Carya Golf Kulübü’nde gerçekleştirilen organizasyonun üçüncü gününde İngiliz sporcu Brandon Robinson Thompson, 62 vuruşla saha rekorunu egale ederek liderliğe yükseldi.

100 milyon yıl saptanacak! Bilimsel devrim

Zaman, insanlık tarihinin en temel kavramlarından biri. Ancak, zamanı kusursuz bir şekilde ölçmek, bilim insanlarının yüzyıllardır peşinden koştuğu bir hedef. ABD’deki Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST), bu hedefe ulaşarak tarihe geçti …

Apple Watch satışları her yıl düşüyor

Apple’ın uzun yıllar başarılı satışlarla andığı Apple Watch’lar artık eskisi kadar satmıyor.

Katlanabilir ekranlı iPhone, hangi özellikleriyle diğerlerinden ayrılacak?

Apple’ın halihazırda katlanabilir ekranlı bir iPhone geliştirdiği biliniyor. Telefonla ilgili ayrıntılı bilgiler henüz yokken, bazı özellikleri ortaya çıktı.

Yapay zeka asistanı Gemini’ye doğrudan erişim genişletildi

Samsung, Galaxy A Serisi’nin bazı modellerinde, tek tuşla Google’ın yapay zeka (A) destekli asistanı Gemini’ye doğrudan erişimi genişletti.