Facebook genç yetişkinlere odaklanıyor

20 yıllık bir sosyal ağ olan Facebook düşünüldüğünde, genç yetişkinler arasındaki popülerliği akla gelmeyebilir. Doğal olarak, Meta bunu değiştirmek istiyor ve şirket, platformunu bu demografik gruba hitap edecek şekilde yeniden yönlendireceğini yeniden duyuruyor.

Meta’da Facebook uygulamasını yöneten Tom Alison, yaptığı güncellemede, hizmetin diğer kullanıcılara kıyasla “genç yetişkinlere artan bir odaklanma” ile değiştiğini belirtiyor. “Facebook hala herkes için, ancak sosyal medya tüketicilerinin yeni nesli için inşa edebilmek adına, genç yetişkinleri göz önünde bulundurarak önemli değişiklikler yaptık” diye yazdı.

Bu tanıdık geliyorsa, Meta yöneticilerinin yıllardır TikTok ile daha iyi rekabet edebilmek için “genç yetişkinleri” kazanma çabalarında olduğunu hatırlayabilirsiniz. Mark Zuckerberg neredeyse üç yıl önce genç yetişkinleri şirketin “Kutup Yıldızı” yapmak istediğini söylemişti. Alison ve Zuckerberg, Facebook uygulamasının kullanıcı bağlantıları yerine keşif odaklı bir akışa geçişinden bahsediyorlar.

Bu değişim artık iyi bir şekilde ilerliyor. Alison, şirketin yapay zeka gelişmelerinin Reels ve akış için önerileri şimdiden iyileştirdiğini ve “ileri öneri teknolojisinin önümüzdeki yıl daha fazla ürüne güç katacağını” söyledi. Özel paylaşımın da artmakta olduğunu, daha fazla kullanıcının video paylaştığını ekledi (ana uygulamaya mesajlaşmayı geri getirme planı hakkında bir bilgi yok).

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx