Dogecoin Babası İlk Kez Bu Meme Coin’den Bahsetti: Fiyat Yükseliyor!

Sosyal medya platformu X’te hızla ilgi gören yeni bir videoda, Dogecoin babası olarak tanıdığımız Elon Musk, Solana tabanlı bir meme coin olan Dogwifhat’ten (WIF) bahsediyor. Bir canlı yayın sırasında yaptığı bu hazırlıksız açıklama, kripto topluluğunda dalgalanmalara yol açtı. Dahası, daha geniş bir piyasa gerilemesinin ortasında bile WIF fiyatını yukarı doğru itti.

Dogecoin Babası, ilk kez başka bir meme coin’den bahsetti: Dogwifhat

Bahse konuda videoda Elon Musk, “Dogwifhat’ı tanıdığını” rahatça ifade ediyor. Bu açıklama milyonlarca takipçisi arasında spekülasyon ve heyecana yol açtı. Kripto para dünyasındaki etkili varlığıyla bilinen Musk’ın geçmişte özellikle Dogecoin (DOGE) için yaptığı onaylar önemli piyasa hareketlerine yol açmıştı. Dogecoin, Elon Musk’ın sayısız tweet’i ve kamuoyu desteğinin ardından önemli kazançlar elde etti. Ayrıca Musk’ın etkisi Dogecoin’in ana akım ilgi görmesini sağladı. Dahası milyarder, orijinal mem coin’i DOGE’nin geleceğine olan inancını göstermeye devam ediyor.

Bu arada, Solana Blockchain tabanlı bir meme coin olan Dogwifhat, Musk’ın sözünden önce kırmızı bölgedeydi. Bununla birlikte WIF Coin, videonun yayılmasının ardından ani bir fiyat artışı gördü. Bu artış, kripto para piyasasındaki mevcut düşüş eğilimine rağmen gerçekleşti. Bir başka açıdan da Musk’ın benzersiz etkisini vurguladı. Üstelik Musk ilk kez Dogecoin dışında bir meme coin’den bahsetmiş oldu. Geçmişte Tesla CEO’su, ikinci en büyük meme kripto olan Shiba Inu (SHIB) yerine DOGE’yi tercih ettiğini güçlü bir şekilde teyit etmişti. Dolayısıyla, Dogwifhat’ın son sözü herkesi şaşırttı.

WIF Coin fiyat performansı

Veriler, videonun ardından WIF işlem hacminde önemli bir artış olduğunu ortaya koydu. Dahası analistlere göre, Musk’ın onayı nedeniyle yeni yatırımcıların atlaması muhtemel. Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere meme coin sektörü tarihsel olarak, genellikle sosyal medya aldatmacası ve yüksek profilli kişilerin onayları tarafından yönlendirilen dalgalanma gösterdi.

Öte tandan, Dogwifhat’in kökeni ve uzun vadedeki uygulanabilirliği belirsizliğini koruyor. , Elon Musk’ın sözünün hemen ardından yaşananlar ortada. Fiyat artışı, Musk’ın yorumlarının hızla yol açtığı geçmişteki benzer olayları anımsatıyor. Ancak, eski trendlerde görüldüğü gibi WIF fiyat rallisinin devam edip etmeyeceği belirsiz. Bununla birlikte, yazı sırasında Dogwifhat günlük bazda %52in üzerinde artışla 2,88 dolardan işlem görüyordu. Ayrıca, WIF piyasa değeri 2,88 milyar dolara yükseldi. Böylece, meme coin’i haftalık kayıplarının bir kısmını telafi etti.

WIF günlük fiyat grafiği. Kaynak: CoinMarketCap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx