Dışişleri Bakanı Fidan’ın, Washington gündemi belli oldu

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD’ye Resmi Bir Ziyaret Gerçekleştirdi

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 25 Mart’ta Washington’a resmi bir ziyaret gerçekleştirmek üzere ABD’ye gitti. Bu ziyaret kapsamında, ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio ile görüşmeler yapacak.

Bu ziyaret, ABD Başkanı Donald Trump’ın göreve gelmesinden bu yana Türkiye ile ABD arasında gerçekleşen ilk bakan düzeyinde ikili temas olacak.

Ziyaret sırasında stratejik ilişkilerin güçlendirilmesi ve önümüzdeki döneme dair devlet başkanı seviyesinde muhtemel ziyaretlerin hazırlıkları ele alınacak.

Fidan’ın gündeminde Ukrayna, Filistin ve Suriye gibi bölgesel meseleler de bulunuyor.

Ziyarette Neler Konuşulacak?

  • Suriye’ye karşı yaptırımların kaldırılması, insani yardımların artırılması ve yeniden inşa sürecinde iş birliğinin genişletilmesi önerilecek.
  • Terörle mücadele konusunda ortaklıklar üzerinde durulacak. Suriye’deki PKK/YPG ve IŞİD’e karşı atılacak ortak adımlar masaya yatırılacak.
  • Ukrayna’daki savaşın sonlandırılması için yürütülen görüşmeler ele alınacak. Rusya ve Ukrayna arasında arabulucu ülke rolü üstlenen Türkiye, diplomatik çabalarını sürdürmeye devam ediyor.
  • Filistin meselesiyle ilgili olarak, Gazze’de kalıcı bir ateşkesin sağlanması için çabalara vurgu yapılacak ve ABD’nin İsrail üzerindeki etkisini insani yardımların erişimini kolaylaştırmak için kullanması istenecek.
  • Savunma alanındaki iş birliği ve CAATSA yaptırımlarının kaldırılması talepleri gündemde olacak. Türk heyeti, savunma sanayii alım süreçlerindeki engelleri ele alacak ve Türkiye-ABD ilişkilerinde olumlu bir ivme gözlemlendiği vurgusu yapılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başkan Trump arasında gerçekleşen telefon görüşmesi ve Fidan ile Rubio arasındaki geçmiş görüşmeler, Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerin ne kadar genişlediğini gösteriyor. Suriye, enerji, terörle mücadele ve Irak konularında oluşturulan çalışma grupları, ilişkilerin önemini ortaya koyuyor.

Related Posts

Uluslararası havayolu şirketleri İsrail’e uçmama kararlarını uzatıyor

Yemen’deki Husilerin Tel Aviv’de bulunan Ben Gurion Uluslararası Havalimanı’na gerçekleştirdiği başarılı füze saldırısının ardından İsrail hava sahasına yönelik endişeler sürüyor. Saldırının ardından birçok havayolu şirketinden uçuş iptalleri …

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Anneler Günü mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anneler Günü dolayısıyla sosyal medya hesabı X’ten açıklama yaptı.

Adını da sattılar

Ulu Önder Atatürk’ün kurduğu halka emanet ettiği Atatürk Orman Çiftliği’ndeki ürünlerin taşerona yaptırıldığı ortaya çıktı. Özel firmalardan alınan ürünlere AOÇ logosu basılıyor.

Alanya’da arı sokan genç kadın hayatını kaybetti

Antalya’da 20 yaşındaki genç kadın arı sokmasının ardından yaşamını yitirdi.

SÖZCÜ’nün torpil haberi meclis gündeminde

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, SÖZCÜ’nün Karaman İl Özel İdaresi tarafından gerçekleştirilen ve kamuoyunda torpil iddialarıyla tartışma yaratan daimî işçi alımı haberini TBMM gündemine taşıdı. Ünver, İçişleri Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, işe alınan kişilerin büyük bölümünün iktidar partisinin teşkilat mensuplarının yakınları olduğuna dair iddiaları sordu.

Gitmediği uzlaşma görüşmesinde avukatı vuruldu

Diyarbakır’da, yaralamalı trafik kazasının ardından açılan davayı kazanan ve tazminat konusunda bir hukuk bürosunda gerçekleştirilen uzlaşma görüşmesine katılmayan Mehmet Tekin’in avukatı Yasin İçli, karşı taraftan M.K.’nin silahlı saldırısında yaralandı.