Çin’de insansı robot eğitimi için ‘özel üs’

Çin, Robot Eğitimine ve İnovasyona Büyük Yatırımlar Yapıyor

Çin’in Pudong Yeni Bölgesi’nde gerçekleştirilen insansı robot endüstrisindeki atılımlar, 2027 yılına kadar 1.000 robotun eğitilmesi hedefini içeriyor. Aynı zamanda üretim ve hizmet sektörlerinde kullanılacak uygulamaların geliştirilmesi konusuna odaklanılıyor.

Pudong Yeni Bölgesi’nde bulunan Ulusal ve Yerel Ortak Yapılı İnsansı Robotik İnovasyon Merkezi, 2029 yılına kadar 10 milyar doların üzerinde bir yatırımı planlıyor. Merkezin Ar-Ge Direktörü Xing Boyang, robotların 4.600 metrekarelik eğitim sahasında şu anda 10 farklı senaryo altında eğitildiğini belirtti.

Çin, robotik alanda yapacağı bu yatırımlarla hem ulusal hem de uluslararası arenada dikkatleri üzerine çekmeyi hedefliyor. Endüstrideki bu gelişmeler, Çin’in teknoloji ve inovasyon anlamındaki iddialı duruşunu bir kez daha gözler önüne seriyor.

Related Posts

Spot piyasada elektrik fiyatları – 11 Mayıs 2025

Spot piyasada elektrik fiyatları tavan yaptı. Yarın için megavatsaat başına en yüksek fiyat 3 bin 399 lira 1 kuruş olarak belirlendi. İşlem hacmi ise yüzde 77 artışla 1,6 milyar lirayı aştı.

Ülker Bisküvi’de (ULKER) Ali Ülker’in yerine geçecek isim belli oldu

Ülker Bisküvi Sanayi A.Ş. (ULKER) tarafından 9 Mayıs 2025 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan bildirimde Üst Yönetim Değişikliği hakkında açıklama yapıldı.

Betam araştırması: Konutta fiyat balonu bazı bölgelerde sürüyor

Betam araştırması: Konutta fiyat balonu bazı bölgelerde sürüyor

Taksilerde yeni dönem! Yıl sonuna kadar süre verildi: Zorunlu hale geliyor

Taksiyle yolcu taşımacılığı yapan mükelleflerin, yıl sonuna kadar birbiriyle bağlantılı çalışan taksimetre ve yeni nesil ödeme kaydedici cihaz kullanması zorunlu olacak.

Bakan Kacır: 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini sağlayacağız

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Attığımız çok boyutlu adımlarla 2030 yılına dek elektrikli ve şarj edilebilir hibrit araçların ülkemizdeki pazar payını yüzde 35’in üzerine, bu araçlarda yerlilik oranımızı yüzde 75’e ve üretim kapasitemizi 1 milyona çıkaracağız. Batarya modül ve alt komponent yatırımlarıyla, ülkemizi bölgesel batarya üretim merkezlerinden biri haline getireceğiz. 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini de inşallah sağlayacağız” dedi.

Litvanya’nın dış ticaret açığı derinleşiyor

Litvanya’nın dış ticaret dengesi 2025 yılı Mart ayında sert bir şekilde bozuldu. Ülkenin ticaret açığı Mart 2025’te 0.665 milyar euroya yükseldi. Bu rakam, geçen yılın aynı ayında kaydedilen 0.286 milyar euroya kıyasla önemli bir artış anlamına …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir