Cep telefonu resmen yasaklandı

Okullarda Cep Telefonu Kullanımı Yasaklanıyor!

Ülkemizde yürürlüğe girecek yeni yasa ile birlikte artık okullarda cep telefonu kullanımı yasaklanıyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Lula da Silva, bu yasağın “kesinlikle” gerekli olduğunu vurgulayarak, benzer uygulamaların diğer ülkelerde de hayata geçirildiğine dikkat çekti.

Başkanlık görevine geldiği günden bu yana düzenlediği toplantılarda bakanları ve diğer yetkilileri telefon kullanmamaları konusunda uyardığını belirten Lula da Silva, cep telefonlarının dikkat dağınıklığına neden olduğunu ifade etti.

Yapılan yeni düzenlemeye göre, okullarda cep telefonları sadece pedagojik amaçlarla ve öğretmenlerin gözetimi altında kullanılabilecek.

Locomotiva Enstitüsü ve QuestionPro tarafından Ekim 2024’te gerçekleştirilen bir ankete göre, Brezilyalı ebeveynlerin %82’si okullarda cep telefonu yasağını destekliyor.

Çocuklar ve gençlerin sağlığı ile öğrenimine olumsuz etkileri göz önünde bulundurularak, Kongre’de yapılan oylama sonucu ilk ve orta dereceli okullarda cep telefonu kullanımının yasaklanmasına yönelik düzenleme 20 Aralık 2024’te kabul edildi.

Odatv.com

Related Posts

Londra’da düşen küçük yolcu uçağında can kaybı belirsizliğini koruyor

İngiltere’nin güneydoğusundaki Essex bölgesinde yer alan Londra Southend Havalimanı’ndan havalanan küçük bir uçak, dün kalkıştan kısa süre sonra düştü. Can kaybı sayısına ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

Resmî Gazete’de bugün (13 Temmuz 2025 Resmî Gazete kararları)

Resmî Gazete’de bugün (13 Temmuz 2025 Resmî Gazete kararları)

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Aliya İzetbegoviç’in kabrini ziyaret etti

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Aliya İzetbegoviç’in Kabrini Ziyaret Etti Türkiye Diyanet Vakfı Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Bosna Hersek’in eski liderlerinden Aliya İzetbegoviç’in kabrini ziyaret etti. Erbaş,…

Ünlü fabrika kalıcı olarak kapandı! 8 milyon Euro destek almıştı

Alman batarya üreticisi CustomCells, milyonlarca desteğe rağmen Tübingen fabrikasını kalıcı olarak kapattı.

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Barrack’tan çarpıcı açıklamalar: ABD’nin YPG’ye hükümet kurma borcu yok, tek yapıya girecekler

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Thomas Barrack yaptığı açıklamada “SDG dediğiniz, YPG’dir. YPG, PKK’nın bir türevidir. Onlara, bir devlet içinde bağımsız bir hükümet kurmaya borçlu değiliz. Ayrı ayrı Dürzi güçleri Dürzi gibi giyinip, Alevi güçleri Alevi gibi giyinip, Kürt güçleri Kürt gibi giyinip böyle devam eden bir yapı olmaz. Tek bir yapı olacak” ifadelerini kullandı.

Belediye Meclisi’nde gergin anlar! CHP’li üye, AKP’li üyeye ayakkabı kutusu verdi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in tutuklanarak görevden uzaklaştırılmasının ardından ilk kez toplanan Meclis’te, CHP’li üye AKP sıralarına ayakkabı kutusu bıraktı. Meclis salonuna balkondan ayakkabı fırlatıldığı da görüldü.