Bursa’da Boşanma Davası Öncesi Avukata Saldırı, 4 Yıl Ceza!

Bursa’da Boşanma Davası Kararında Hapis Cezası!

Bursa’da, Baykal K., boşanma aşamasındaki eşi F.K. ve annesi S.Ö. hakkında suç duyurusunda bulundu. Baykal K., eşine hakaret ettiğini iddia ederek yargıya başvurdu. Ancak ‘Hakaret’ suçundan açılan davanın karar duruşmasında olaylar karıştı. Baykal K., adliyede eşinin avukatını dövdü ve tutuklandı. Yargı kararıyla Baykal K.’ye toplam 4 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verildi. Ancak tahliye edildi.

Mahkeme süreci Baykal K. ve eşi F.K. arasında 2022 yılında başladı. Şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanma kararı alan çift arasındaki gerginlik büyüdü. Baykal K., eşi ve kayınvalidesi S.Ö.’nün kendisine hakaret ettiğini iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulundu. F.K. ve annesi hakkında ‘Hakaret’ suçundan dava açıldı. Ancak karar duruşması öncesi adliyede eşinin avukatıyla karşılaşınca Baykal K. olay çıkardı ve tutuklandı.

Baykal K., mahkemede yaşanan olayı şu şekilde anlattı: “Eşimin avukatı görünce ‘Burada ne işin var, sen bu davada görevli değilsin’ diyerek kendisini ittim. Bunun üzerine beni boğazımdan sıkmaya başladı. Ben de karşılık verdim. Olayın ardından eşimin avukatı olarak görev aldı.” Avukat Ö.E. ise mahkemede Baykal K.’nin tehditlerine ve saldırısına uğradığını belirtti. Mahkeme hakimi, Baykal K.’ye ‘Yargı görevini yapan mağdurlara karşı görevini yaptırmamak için direnme’ suçundan 3 yıl, ‘Kamu görevlisine hakaret’ suçundan da 1 yıl 10 ay 15 gün olmak üzere toplam 4 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verdi ve tahliyesine karar verdi.

Yazar: Denizhan TECİK

Kamera: Bursa

Related Posts

AKP’den kuvvet komutanlarının hizmet süresinin uzatılmasına ilişkin kanun teklifi

AKP’den kuvvet komutanlarının hizmet süresinin uzatılmasına ilişkin kanun teklifi

Kılıçdaroğlu mesajı başını yaktı

Datça Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından sorumlu Osman Akın’ın görevine son verildi.

İsviçreli yamaç paraşütçüsü Fethiye’de hayatını kaybetti

Muğla’nın Fethiye ilçesinde yamaç paraşütü yapan İsviçre uyruklu Jaabiri Ezzeddine, kalkış sonrası yaşanan kazada hayatını kaybetti.

Alevi örgütlerinden ortak açıklama: ‘İktidarın ekmeğine yağ sürmeyin’

CHP’nin 38. seçimli olağan kurultayı hakkında yürütülen davanın duruşması 30 Haziran tarihinde yarın görülecek. Duruşma öncesinde “mutlak butlan” ilan edilirse eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden CHP’nin yönetimine geleceği iddia …

Şemdinli Jandarma Komutanlığı binasının yerine gençlik merkezi yapılacak

Hakkari’nin Şemdinli ilçesi merkezinde bulunan ve terör örgütü PKK’nın 41 yıl önce ilk silahlı eylemine uğrayan İlçe Jandarma Komutanlığı binası, alınan kararla boşaltıldı. 57 yıl boyunca ilçenin güvenliğini sağlayan jandarmanın hizmet binası olarak kullanılan 3 katlı yapı, hazırlanan projeyle yıkılıp, yerine 5 katlı gençlik merkezi yapılacak.

Petrol-İş’ten DYO Boya’ya sert yanıt: “Maaş rakamları abartılı ve gerçek dışı”

DYO Boya Fabrikaları A.Ş. ile Petrol-İş Sendikası arasında süren toplu iş sözleşmesi anlaşmazlığı nedeniyle 22 Mayıs 2025’te başlayan grev devam ederken, sendikadan şirket yönetiminin açıklamalarına yönelik sert bir yanıt geldi.