Brezilya’dan Trump’ın vergi kararına sert yanıt: Lula da Silva misilleme sözü verdi

ABD, Brezilya’ya Yüzde 50 Gümrük Vergisi Uygulayacak

ABD Başkanı Donald Trump, dün akşam Brezilya’ya yönelik gümrük vergi oranını yüzde 50’ye çıkaracaklarını açıkladı. Trump, Brezilya eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’nun davası ve ticaret dengesizliği nedeniyle Brezilya’dan yapılan ithalata yüzde 50 gümrük vergisi getireceklerini belirtti.

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inácio Lula da Silva, Trump’ın yeni gümrük tarifesi kararına sert tepki gösterdi. Lula, Trump’ın kararının ardından “Brezilya karşılıksız bırakmayacak, aynen karşılık vereceğiz. Gümrük vergilerini tek taraflı olarak yükseltmeye yönelik her türlü teşebbüse Brezilya’nın ‘Ekonomik Mütekabiliyet Yasası’ uyarınca cevap verilecektir” şeklinde konuştu.

ABD’den çelik ve alüminyuma ek vergiler

Trump yönetimi, Brezilya’dan ithal edilen çelik ve alüminyum ürünlerine ek vergi uygulayacağını duyurmuştu. Kararın gerekçesi olarak, ABD sanayisini koruma hedefi gösterilmişti. Ancak Lula da Silva, bu kararın iki ülke arasındaki ticaret ilişkilerini olumsuz etkileyeceğini ve Brezilya ekonomisine yönelik bir ‘haksızlık’ olduğunu savundu.

Brezilya’nın başkenti Brasilia’da konuşan Lula da Silva, “Biz kimsenin bize zarar vermesine izin vermeyiz. Ek vergilere karşılık vergiyle, sınırlamalara karşılık sınırlamayla yanıt veririz” ifadelerini kullandı.

Related Posts

Belediye Meclisi’nde gergin anlar! CHP’li üye, AKP’li üyeye ayakkabı kutusu verdi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in tutuklanarak görevden uzaklaştırılmasının ardından ilk kez toplanan Meclis’te, CHP’li üye AKP sıralarına ayakkabı kutusu bıraktı. Meclis salonuna balkondan ayakkabı fırlatıldığı da görüldü.

Trump’tan Brezilya’ya ‘Bolsonaro’ tehdidi: Cadı avı sona ermezse yüzde 50 gümrük vergisi gelecek

Trump’tan Brezilya’ya ‘Bolsonaro’ tehdidi: Cadı avı sona ermezse yüzde 50 gümrük vergisi gelecek

Gaziantep’te maddi hasarlı zincirleme kaza sonrası kavga: 6 yaralı, 12 gözaltı

Kaza, gece saatlerinde Beykent Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, sürücüleri öğrenilemeyen 27 T 1302 plakalı ticari taksi ile 27 BFP 21 ve 37 ANT 683 plakalı otomobillerin çarpıştığı zincirleme kaza meydana geldi. Maddi hasarla atlatılan …

24 saatte ikinci görüşme… Beyaz Saray’da Gazze zirvesi

İSRAİL’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları aralıksız devam ederken Washington’da bulunan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu 24 saatte ABD Başkanı Donald Trump ile ikinci kez bir araya geldi.

Ege’de 4,6 büyüklüğünde deprem (son depremler)

Ege Denizi’nde Richter ölçeğine göre 4.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD, depremin Muğla’nın Bodrum ilçesine 169 kilometre mesafede gerçekleştiğini duyurdu.

Ömer Çelik: Silah bırakma süreci 3-5 ayı aşarsa provokasyona açık hale gelir

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, NTV yayınında Terörsüz Türkiye sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik, “Silah bırakma süreci 3-5 ayı aşarsa provokasyonlara açık hale gelir” dedi.