Alışveriş poşetine yüzde 100 zam: 1 Ocak’ta başlayacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 2025 yılı için belirlenen geri kazanım katılım payı (GEKAP) tutarları Resmi Gazete’de yayımlandı. Yapılan düzenlemeye göre, bazı ürünler için geri kazanım katılım payı tutarları %43.93 oranında artırıldı, 1 Ocak 2025 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek.

Yapılan düzenlemeye göre belirlenen bazı ürünlerin geri kazanım katılım payı tutarları şu şekilde olacak:

  • Plastik poşetler için 86 kuruş
  • Lastik için 27 lira
  • Çinko karbon piller için 27 lira
  • Madeni yağ için 6 lira 70 kuruş
  • Bitkisel yağ için 6 lira 70 kuruş
  • İlaç için 14 kuruş
  • Plastik ambalajlardaki 0,33 litreye kadar olan içecek ambalajı için 8,6 kuruş

Bakanlık, 2025 yılında market poşetlerinin adet başına 50 kuruştan satılmasını kararlaştırdı, bu karara rağmen plastik poşetlerin fiyatı 5 yıldır 25 kuruş olarak sabit tutulmaktaydı. Geçen yıl geri kazanım katkı payı 60 kuruş olarak belirlenmiş olsa da poşet fiyatı değişmemişti. Bakanlık, plastik poşetlerle ilgili yapılan zam kararını almak için sektör temsilcileriyle bir araya geldi ve aldıkları talepler doğrultusunda 2025 yılı için adet başına 50 kuruş olarak belirlendi. Bu karar da 1 Ocak 2025’ten itibaren geçerli olacak.

(ANKA HABER AJANSI)

Related Posts

Ülker Bisküvi’de (ULKER) Ali Ülker’in yerine geçecek isim belli oldu

Ülker Bisküvi Sanayi A.Ş. (ULKER) tarafından 9 Mayıs 2025 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan bildirimde Üst Yönetim Değişikliği hakkında açıklama yapıldı.

Betam araştırması: Konutta fiyat balonu bazı bölgelerde sürüyor

Betam araştırması: Konutta fiyat balonu bazı bölgelerde sürüyor

Taksilerde yeni dönem! Yıl sonuna kadar süre verildi: Zorunlu hale geliyor

Taksiyle yolcu taşımacılığı yapan mükelleflerin, yıl sonuna kadar birbiriyle bağlantılı çalışan taksimetre ve yeni nesil ödeme kaydedici cihaz kullanması zorunlu olacak.

Bakan Kacır: 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini sağlayacağız

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Attığımız çok boyutlu adımlarla 2030 yılına dek elektrikli ve şarj edilebilir hibrit araçların ülkemizdeki pazar payını yüzde 35’in üzerine, bu araçlarda yerlilik oranımızı yüzde 75’e ve üretim kapasitemizi 1 milyona çıkaracağız. Batarya modül ve alt komponent yatırımlarıyla, ülkemizi bölgesel batarya üretim merkezlerinden biri haline getireceğiz. 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini de inşallah sağlayacağız” dedi.

Litvanya’nın dış ticaret açığı derinleşiyor

Litvanya’nın dış ticaret dengesi 2025 yılı Mart ayında sert bir şekilde bozuldu. Ülkenin ticaret açığı Mart 2025’te 0.665 milyar euroya yükseldi. Bu rakam, geçen yılın aynı ayında kaydedilen 0.286 milyar euroya kıyasla önemli bir artış anlamına …

Türkiye Diyarbakır’da kaya gazı üretimine başlıyor

“Kayaların içine sıkışmış petrol ve gazın yatay sondaj ve çatlatma yöntemiyle üretilmesi anlamına geliyor. Hedef, bu yıl içinde ilk sondaj faaliyetini gerçekleştirebilmek. Başarılı olursak Türkiye için oyun değiştirici etkisi olan bir çalışma olacak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir