Trump’tan Brezilya’ya ‘Bolsonaro’ tehdidi: Cadı avı sona ermezse yüzde 50 gümrük vergisi gelecek

ABD Başkanı Trump, Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva’ya Mektup Gönderdi

ABD Başkanı Donald Trump, Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva‘ya gönderdiği mektupta, ülkenin eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro‘ya karşı takındığı tavırları eleştirdi ve bu durumu uluslararası bir utanç olarak nitelendirdi.

Trump, Truth Social hesabından paylaştığı mektupta, Silva’ya, Bolsonaro’yu yakından tanıdığını ve ona karşı büyük bir saygı duyduğunu belirtti.

ABD Başkanı, mektubunda Brezilya’nın, görev süresi boyunca tüm dünyada saygı duyulan bir lider olan eski Başkan Bolsonaro’ya karşı takındığı tavırların uluslararası bir utanç kaynağı olduğunu ifade etti.

Bolsonaro hakkındaki darbe girişimi suçlamalarına atıfta bulunan Trump, bu durumu “hemen sona ermesi gereken bir cadı avı” olarak değerlendirdi.

Brezilya Ürünlerine Yeni Vergi Tarifeleri Uygulanacak!

Trump, mektubunda ayrıca Brezilya ürünlerine tüm sektörel tarifelerden bağımsız olarak yüzde 50 gümrük vergisi uygulanacağını duyurdu.

Yeni vergi tarifesi 1 Ağustos’tan itibaren yürürlüğe girecek ve ülkeye dolaylı yoldan sokulmaya çalışılan ürünlerin daha yüksek bir vergiye tabi tutulacağını belirtti.

Trump, “Mevcut rejimin adaletsizliklerini gidermek için bu oranın uygulanması gerekmektedir.” dedi.

İki gün önce de Truth Social hesabından yapılan bir açıklamada, Brezilya yönetiminin eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’ya karşı takınmış olduğu tavırların korkunç olduğunu ve darbe suçlamalarının siyasi olduğunu savunduğu belirtildi.

Brezilya’da Yaşanan Gelişmeler

Brezilya’da 30 Ekim 2022’de yapılan ikinci tur devlet başkanlığı seçiminde solcu Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, aşırı sağcı eski Devlet Başkanı Bolsonaro’yu geride bırakarak seçimi kazandı. Seçimlerin ardından Lula da Silva, 1 Ocak 2023’te göreve başladı.

Seçim sonuçlarının ardından, Bolsonaro destekçileri ülkede günlerce süren otoyol kapatma eylemleri düzenledi ve 8 Ocak 2023’te ordunun müdahale etmesini isteyerek Ulusal Kongre binasını işgal etti.

Brezilya Federal Polisi, 26 Kasım 2024’te Bolsonaro’nun Lula da Silva hükümetine karşı darbe planları yaptığını iddia etti ve Federal Yüksek Mahkeme de darbe suçlamalarıyla ilgili hazırlanan iddianameyi kabul etti.

Bolsonaro, davayı soruşturan Alexandre de Moraes’i suçlayarak suçlamaları reddetti ve hikayeyi uydurmakla suçladı.

(AA)

Related Posts

Belediye Meclisi’nde gergin anlar! CHP’li üye, AKP’li üyeye ayakkabı kutusu verdi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in tutuklanarak görevden uzaklaştırılmasının ardından ilk kez toplanan Meclis’te, CHP’li üye AKP sıralarına ayakkabı kutusu bıraktı. Meclis salonuna balkondan ayakkabı fırlatıldığı da görüldü.

Brezilya’dan Trump’ın vergi kararına sert yanıt: Lula da Silva misilleme sözü verdi

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inácio Lula da Silva, ABD Başkanı Donald Trump’ın Brezilya’ya yönelik gümrük vergi oranını yüzde 50’ye yükselteceğini açıklamasının ardından ‘Karşılık vereceğiz’ diyerek yanıt verdi.

Gaziantep’te maddi hasarlı zincirleme kaza sonrası kavga: 6 yaralı, 12 gözaltı

Kaza, gece saatlerinde Beykent Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, sürücüleri öğrenilemeyen 27 T 1302 plakalı ticari taksi ile 27 BFP 21 ve 37 ANT 683 plakalı otomobillerin çarpıştığı zincirleme kaza meydana geldi. Maddi hasarla atlatılan …

24 saatte ikinci görüşme… Beyaz Saray’da Gazze zirvesi

İSRAİL’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları aralıksız devam ederken Washington’da bulunan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu 24 saatte ABD Başkanı Donald Trump ile ikinci kez bir araya geldi.

Ege’de 4,6 büyüklüğünde deprem (son depremler)

Ege Denizi’nde Richter ölçeğine göre 4.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD, depremin Muğla’nın Bodrum ilçesine 169 kilometre mesafede gerçekleştiğini duyurdu.

Ömer Çelik: Silah bırakma süreci 3-5 ayı aşarsa provokasyona açık hale gelir

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, NTV yayınında Terörsüz Türkiye sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik, “Silah bırakma süreci 3-5 ayı aşarsa provokasyonlara açık hale gelir” dedi.