Kendilerini ‘General’ olarak tanıtıp, 18 milyon lira dolandırdılar

Şanlıurfa ve Viranşehir Baskını: Sahte Örgüt 9 Ay Boyunca Takip Edildi!

Şanlıurfa ve Viranşehir başsavcılıklarının koordinasyonunda, MİT Başkanlığı ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, suç örgütünü teknik ve fiziki takibe aldı. Bu süreçte örgüt üyelerinin, kendilerini “general”, “istihbarat görevlisi” veya “üst düzey kamu görevlisi” olarak tanıtarak mağdurları dolandırdığı ortaya çıktı.

Şüpheliler, sahte olduğu belirlenen “Birleşmiş Milletler Dünya Barışı Askerleri Avrupa, Asya, Afrika İnsani Gelişim Komitesi” ve “Antiterör Okulu ve Akademisyenleri Derneği” gibi oluşumlar üzerinden yüksek maaşlı iş vaadiyle, kamu görevlilerine tayin, terfi veya görev iadesi gibi vaatlerle 50 mağdurdan 18 milyon lira haksız kazanç elde etti.

Operasyon kapsamında Şanlıurfa, İstanbul, Adana, Ankara ve Mardin’de düzenlenen eş zamanlı baskınlarda 7 şüpheli yakalandı. Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda telefon, bilgisayar ve sahte derneğe üye yapılan kişilere ait bilgiler ele geçirildi.

Şüphelilerden 4’ü, “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak”, “Nitelikli Dolandırıcılık” ve “Suçtan Kaynaklanan Mal Varlığı Değerlerini Aklama” suçlarından tutuklanırken, 3’ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Soruşturma devam ediyor.

Related Posts

Ne Sane ne Osimhen… Herkes onu merak ediyor: Kim bu 18’lik Arda Ünyay

Galatasaray taraftarı Sane ve Osimhen gibi yeni transferlerin heyecanını yaşarken kampın yıldızı haline gelen 18 yaşındaki savunma oyuncusu Arda Ünyay, hazırlık maçlarında ortaya koyduğu performansla daha şimdiden kendine hayran bıraktı… Peki kim bu Arda Ünyay…

Antalya’da Ruslar birbirine girdi: Ölü ve gözaltılar var

Antalya’da Rus uyruklu kişiler arasında çıkan kavgada 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi gözaltına alındı.

Eskişehir’de çıkan yangın Afyonkarahisar’a sıçradı: Mağaraya sığınan 12 kişi kurtarıldı

Eskişehir’in Seyitgazi ilçesindeki orman yangını, rüzgarın da etkisiyle tedbir amacıyla boşaltılan Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesine bağlı Sarıcaova köyü yakınlarındaki ağaçlara sıçradı.

Hulusi Akar Sofya’da Temaslarda Bulundu

Akar, Sofya’da askeri iş birliği ve uluslararası krizler hakkında görüşmeler yaptı.

Ünlü oyuncu fotoğraf paylaştı, takipçileri bacaklarındaki detayı görünce ortalık karıştı!

Hollywood yıldızı Lindsay Lohan, yeni filmi Freakier Friday’in tanıtımı için Instagram’da paylaştığı fotoğrafla sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Lohan’ın bacakları fotoğrafta normalden çok daha uzun göründü ve takipçileri bunun bir Photoshop müdahalesi olduğunu öne sürdü. Bu durum sosyal medyada geniş çaplı tartışmalara yol açtı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Başsavcısı Aliyev’i kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Başsavcısı Aliyev’i kabul etti