Taksilerde yeni dönem! Yıl sonuna kadar süre verildi: Zorunlu hale geliyor

Gelir İdaresi Başkanlığı, Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihaz Kullanımını Zorunlu Hale Getiriyor

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Taslağı hazırlandı. Taslak, yeni nesil ödeme kaydedici cihazların kullanımının yaygınlaştırılması ve belge düzenine uyumun artırılmasını hedefliyor.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, taksicilerin taksimetrelerle bağlantılı olarak yeni nesil ödeme kaydedici cihazları kullanması zorunlu hale getirilecek.

Yeni düzenlemeyle, taksicilerin 31 Aralık’a kadar Hazine ve Maliye Bakanlığı onaylı teknik özelliklere sahip ve yeni nesil ödeme kaydedici cihazları kullanması gerekecek.

Yeni mükellef tesis edilmesi veya taksimetrelerin değiştirilmesi durumunda, en geç 30 gün içinde onaylı cihaz kullanımı başlayacak.

Belirlenen süre içinde yolcu taşımacılığına başlanması durumunda da onaylı cihazın kullanılması zorunlu olacak.

Yeni düzenlemeye göre, 1 Temmuz 2026 tarihine kadar faaliyete geçen taksiciler de taksimetre ile bağlantılı cihazları kullanmaya başlayacak.

Taksimetrelere ilişkin teknik incelemeler TÜBİTAK tarafından yapılacak ve GİB tarafından belirlenen esaslara uygun olacak.

Cihazların Teknik Özellikleri

Yeni nesil ödeme kaydedici cihazlar, taksimetrenin açılmasıyla birlikte otomatik olarak işlem yapacak ve ücret hesaplamasını tamamlayacak.

Cihazlar taksimetreden bağımsız olarak çalışamayacak ve tutar bilgisi otomatik olarak cihaza geçecek.

Related Posts

Ülker Bisküvi’de (ULKER) Ali Ülker’in yerine geçecek isim belli oldu

Ülker Bisküvi Sanayi A.Ş. (ULKER) tarafından 9 Mayıs 2025 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan bildirimde Üst Yönetim Değişikliği hakkında açıklama yapıldı.

Betam araştırması: Konutta fiyat balonu bazı bölgelerde sürüyor

Betam araştırması: Konutta fiyat balonu bazı bölgelerde sürüyor

Bakan Kacır: 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini sağlayacağız

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Attığımız çok boyutlu adımlarla 2030 yılına dek elektrikli ve şarj edilebilir hibrit araçların ülkemizdeki pazar payını yüzde 35’in üzerine, bu araçlarda yerlilik oranımızı yüzde 75’e ve üretim kapasitemizi 1 milyona çıkaracağız. Batarya modül ve alt komponent yatırımlarıyla, ülkemizi bölgesel batarya üretim merkezlerinden biri haline getireceğiz. 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini de inşallah sağlayacağız” dedi.

Litvanya’nın dış ticaret açığı derinleşiyor

Litvanya’nın dış ticaret dengesi 2025 yılı Mart ayında sert bir şekilde bozuldu. Ülkenin ticaret açığı Mart 2025’te 0.665 milyar euroya yükseldi. Bu rakam, geçen yılın aynı ayında kaydedilen 0.286 milyar euroya kıyasla önemli bir artış anlamına …

Türkiye Diyarbakır’da kaya gazı üretimine başlıyor

“Kayaların içine sıkışmış petrol ve gazın yatay sondaj ve çatlatma yöntemiyle üretilmesi anlamına geliyor. Hedef, bu yıl içinde ilk sondaj faaliyetini gerçekleştirebilmek. Başarılı olursak Türkiye için oyun değiştirici etkisi olan bir çalışma olacak …

Brent petrolde yükseliş rüzgârı: Küresel ticaret fiyatları zıplatıyor! (9 Mayıs 2025)

Dün 63,02 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 63,01 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09.45 itibarıyla kapanışa göre yaklaşık yüzde 0,01 artarak 63,02 dolar oldu. Aynı saatte Batı Teksas türü …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir