ABD’li üst düzey yetkiliden dikkat çeken açıklama: Tel Aviv’in ateşkese yanaşmazsa bedel ödeyecek

ABD’li Yetkili İsrail’in Tutumunu Eleştirdi

Jerusalem Post gazetesinin haberine göre, Gazze’deki İsrailli esirlerin aileleriyle gerçekleştirilen toplantıda ABD’li yetkililer de yer aldı.

Toplantıya katılan üst düzey bir ABD’li yetkili, İsrail’in Gazze’de ateşkes ve esir takası anlaşmasının yenilenmesine ilişkin görüşmelerdeki tutumunu sert bir şekilde eleştirdi. Ayrıca İsrail dahil olmasa bile ABD’nin Suudi Arabistan ile bölgesel anlaşmaya varabileceğini belirtti.

ABD’li yetkili, Gazze’deki esirlerin savaşın devam etmesinin bedelini ödediğine dikkat çekerek, “Esirler için değil, İsrail için de anlaşmazlık büyük bir bedel oluşturacak” dedi.

Haberde adı paylaşılmayan ABD’li yetkili, Husilerle yapılan ateşkesin başlangıç olduğunu vurgulayarak, “İsrail tutumunu değiştirmezse anlaşma İsrail olmadan gerçekleşebilir” şeklinde konuştu.

Toplantıya katılan İsrailli esir yakınları ise ABD’li yetkilinin ifadelerini “geleneksel olarak İsrail’i destekleyen bir müttefikten gelen beklenmedik bir tonda değişiklik” olarak yorumladılar.

Related Posts

SÖZCÜ’nün torpil haberi meclis gündeminde

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, SÖZCÜ’nün Karaman İl Özel İdaresi tarafından gerçekleştirilen ve kamuoyunda torpil iddialarıyla tartışma yaratan daimî işçi alımı haberini TBMM gündemine taşıdı. Ünver, İçişleri Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, işe alınan kişilerin büyük bölümünün iktidar partisinin teşkilat mensuplarının yakınları olduğuna dair iddiaları sordu.

Gitmediği uzlaşma görüşmesinde avukatı vuruldu

Diyarbakır’da, yaralamalı trafik kazasının ardından açılan davayı kazanan ve tazminat konusunda bir hukuk bürosunda gerçekleştirilen uzlaşma görüşmesine katılmayan Mehmet Tekin’in avukatı Yasin İçli, karşı taraftan M.K.’nin silahlı saldırısında yaralandı.

Kızının beklenmedik şekilde kör olmasının ardından bir annenin hayati uyarısı!

Perth’te yaşayan 34 yaşındaki anne Jodi, dört yaşındaki kızının deterjan kapsülünü ısırması sonucu gözlerine sıçrayan kimyasal madde yüzünden körlük tehlikesi atlatmasının ardından ambalajlardaki uyarı yetersizliğine dikkat çekiyor.

Yüksek sesle müzik dinleyen sürücülere park izni verilmedi

Bursa’da gece yarısı yüksek sesle müzik dinleyip gezen sürücülerin araçlarına, sitede yaşayanlar balkondan hortumla su sıktı. Cep telefonuyla kaydedilen ve sosyal medyada yer alan görüntüler üzerine, polis ekipleri güvenlik önlemi aldı.

Evdeki yangın felaketinde Alzheimer hastası kadın öldü

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde Alzheimer hastası Hatice Ölmez (87), sobanın yanında yaktığı ateşten çıkan dumandan zehirlenerek hayatını kaybetti.

Tarlaya giren çiftçi eyvah dedi: 3 yıl boyunca hasat yapamayacaklar

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ‘yeşil altın’ olarak bilinen Antep fıstığı, nisanda yaşanan zirai dondan etkilendi. Rekoltenin yüzde 75’i kaybolurken, Gaziantep Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı Cuma Yiğit, “Antep fıstığı çok hassas bir ağaçtır ve bu yıl don olayının vurması 3 yıl artık bu ağaçlardan ürün alamayacağımız anlamına geliyor” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir