Almanya’dan ABD’ye uyarı: İç siyasetimizden uzak dur

Almanya’nın Yeni Başbakanı Amerika ile İlişkileri Değerlendirdi

Almanya’nın yeni Başbakanı Friedrich Merz, Alman kamu yayıncısı ZDF’ye yaptığı açıklamada, ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio’nun Almanya için Alternatif (AfD) Partisi hakkındaki paylaşımını değerlendirdi. Merz, paylaşımı “saçma görüşler” olarak nitelendirdi ve Amerika’dan aşırı uç partiler ile siyasi merkez partiler arasında ayrım yapabilme beklentisine vurgu yaptı.

ABD’deki seçim kampanyalarına karışmadığını belirten Merz, “Amerikan hükümetini, Almanya iç siyasetini, iç siyaset olarak değerlendirme ve bu tür parti siyaseti bakış açısının dışında kalma konusunda cesaretlendirmeyi ve teşvik etmeyi dilerim” şeklinde konuştu. Ayrıca, henüz Donald Trump ile tanışmadığını söyleyen Merz, Trump ile yakında telefonda görüşeceğini ifade etti.

“BİRLİKTE ABD’DEN BÜYÜĞÜZ”

NATO Zirvesi’nde Trump ile tanışacaklarını belirten Merz, görüşmelerinde açık sözlü olacaklarını ve Almanya’nın ve Avrupa’nın tutumunu net bir şekilde ortaya koyacaklarını belirtti. Merz, “Avrupalılar olarak ortak bir duruş sergileyebiliriz. Hatta ABD’den daha büyük bir potansiyele sahibiz. Avrupa toplamında Amerika ve Kanada’nın tüketici sayısını geçiyoruz” dedi.

Related Posts

Uluslararası havayolu şirketleri İsrail’e uçmama kararlarını uzatıyor

Yemen’deki Husilerin Tel Aviv’de bulunan Ben Gurion Uluslararası Havalimanı’na gerçekleştirdiği başarılı füze saldırısının ardından İsrail hava sahasına yönelik endişeler sürüyor. Saldırının ardından birçok havayolu şirketinden uçuş iptalleri …

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Anneler Günü mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anneler Günü dolayısıyla sosyal medya hesabı X’ten açıklama yaptı.

Adını da sattılar

Ulu Önder Atatürk’ün kurduğu halka emanet ettiği Atatürk Orman Çiftliği’ndeki ürünlerin taşerona yaptırıldığı ortaya çıktı. Özel firmalardan alınan ürünlere AOÇ logosu basılıyor.

Alanya’da arı sokan genç kadın hayatını kaybetti

Antalya’da 20 yaşındaki genç kadın arı sokmasının ardından yaşamını yitirdi.

SÖZCÜ’nün torpil haberi meclis gündeminde

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, SÖZCÜ’nün Karaman İl Özel İdaresi tarafından gerçekleştirilen ve kamuoyunda torpil iddialarıyla tartışma yaratan daimî işçi alımı haberini TBMM gündemine taşıdı. Ünver, İçişleri Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, işe alınan kişilerin büyük bölümünün iktidar partisinin teşkilat mensuplarının yakınları olduğuna dair iddiaları sordu.

Gitmediği uzlaşma görüşmesinde avukatı vuruldu

Diyarbakır’da, yaralamalı trafik kazasının ardından açılan davayı kazanan ve tazminat konusunda bir hukuk bürosunda gerçekleştirilen uzlaşma görüşmesine katılmayan Mehmet Tekin’in avukatı Yasin İçli, karşı taraftan M.K.’nin silahlı saldırısında yaralandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir