Türkiye ve Kazakistan arasında swap anlaşması imzalandı!

Akıllı Para Hamlesi: Türkiye ve Kazakistan Swap Anlaşması İmzaladı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve Kazakistan Cumhuriyeti Merkez Bankası, Türk lirası-Kazakistan tengesi ikili para takası (swap) anlaşmasını imzaladı. Bu önemli anlaşma, iki ülke arasındaki finansal işbirliğini daha da güçlendirecek.

TCMB’nin açıklamasına göre, bu anlaşma TCMB Başkanı Dr. Fatih Karahan ile Kazakistan Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Timur Suleimenov tarafından Washington’da imzalandı.

Üç Yıllık Anlaşma

Swap anlaşması, 28 milyar Türk lirası veya 423 milyar Kazakistan tengesi değerinde yerel para birimi takasına olanak sağlayacak. Anlaşmanın geçerlilik süresi 3 yıl olup, tarafların ortak kararıyla uzatılabileceği belirtildi.

Bu anlaşma, para takası finansmanlı ticaret mutabakatı yoluyla ikili ticaret ve mali işbirliğini teşvik etmeyi amaçlamaktadır. Aynı zamanda, swap anlaşması ile iki merkez bankası arasındaki işbirliğinin daha da güçleneceği vurgulandı.

Related Posts

Spot piyasada elektrik fiyatları – 11 Mayıs 2025

Spot piyasada elektrik fiyatları tavan yaptı. Yarın için megavatsaat başına en yüksek fiyat 3 bin 399 lira 1 kuruş olarak belirlendi. İşlem hacmi ise yüzde 77 artışla 1,6 milyar lirayı aştı.

Ülker Bisküvi’de (ULKER) Ali Ülker’in yerine geçecek isim belli oldu

Ülker Bisküvi Sanayi A.Ş. (ULKER) tarafından 9 Mayıs 2025 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan bildirimde Üst Yönetim Değişikliği hakkında açıklama yapıldı.

Betam araştırması: Konutta fiyat balonu bazı bölgelerde sürüyor

Betam araştırması: Konutta fiyat balonu bazı bölgelerde sürüyor

Taksilerde yeni dönem! Yıl sonuna kadar süre verildi: Zorunlu hale geliyor

Taksiyle yolcu taşımacılığı yapan mükelleflerin, yıl sonuna kadar birbiriyle bağlantılı çalışan taksimetre ve yeni nesil ödeme kaydedici cihaz kullanması zorunlu olacak.

Bakan Kacır: 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini sağlayacağız

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Attığımız çok boyutlu adımlarla 2030 yılına dek elektrikli ve şarj edilebilir hibrit araçların ülkemizdeki pazar payını yüzde 35’in üzerine, bu araçlarda yerlilik oranımızı yüzde 75’e ve üretim kapasitemizi 1 milyona çıkaracağız. Batarya modül ve alt komponent yatırımlarıyla, ülkemizi bölgesel batarya üretim merkezlerinden biri haline getireceğiz. 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini de inşallah sağlayacağız” dedi.

Litvanya’nın dış ticaret açığı derinleşiyor

Litvanya’nın dış ticaret dengesi 2025 yılı Mart ayında sert bir şekilde bozuldu. Ülkenin ticaret açığı Mart 2025’te 0.665 milyar euroya yükseldi. Bu rakam, geçen yılın aynı ayında kaydedilen 0.286 milyar euroya kıyasla önemli bir artış anlamına …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir