Ekrem İmamoğlu’nun bilirkişi şikayetine takipsizlik

İmamoğlu Hakkındaki Yolsuzluk Soruşturması Devam Ediyor

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu’nun verdiği karara göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, görevinden uzaklaştırıldı ve yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklandı. İmamoğlu, müşteki olarak yer alırken, bilirkişi S.B. ise şüpheli konumunda bulunuyor.

Kararda belirtildiğine göre, bilirkişiye yönelik bir soruşturma başlatılmış olsa da, mahkeme dosyalarına müdahale edecek herhangi bir soruşturma işlemi yargılamanın bağımsızlığını tehdit edebileceği için kanunen yapılamayacak. Dosyadaki delillerin hukuka aykırı olduğu savunulduğunda, bu hususlar mahkeme tarafından değerlendirilecek ve hukuka aykırı davranan görevliler hakkında suç duyurusunda bulunulabilecek.

İmamoğlu’nun avukatının dilekçesinde, Büyükçekmece 10. Asliye Ceza Mahkemesi’nde devam eden bir dosyada bilirkişinin hazırladığı raporun gerçeğe aykırı olduğu iddiasında bulunuldu ve bu nedenle şikayetçi olundu.

Kararda, mahkemelerin takdirine bırakılan bilirkişi raporlarının Cumhuriyet başsavcılıkları tarafından denetlenemeyeceği ve doğrudan mahkemeler tarafından değerlendirileceği vurgulandı. Kovuşturmaya yer olmadığı belirtildi çünkü bilirkişi hakkında yeterli şüpheye ulaşacak somut delil bulunamadı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Ekrem İmamoğlu’na “yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüs” suçlamasıyla 2 ila 4 yıl arasında hapis cezası ve siyasi yasak talebiyle iddianame hazırladı. İmamoğlu’nun 12 Haziran’da mahkeme karşısına çıkması bekleniyor.

Related Posts

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Barrack’tan çarpıcı açıklamalar: ABD’nin YPG’ye hükümet kurma borcu yok, tek yapıya girecekler

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Thomas Barrack yaptığı açıklamada “SDG dediğiniz, YPG’dir. YPG, PKK’nın bir türevidir. Onlara, bir devlet içinde bağımsız bir hükümet kurmaya borçlu değiliz. Ayrı ayrı Dürzi güçleri Dürzi gibi giyinip, Alevi güçleri Alevi gibi giyinip, Kürt güçleri Kürt gibi giyinip böyle devam eden bir yapı olmaz. Tek bir yapı olacak” ifadelerini kullandı.

Belediye Meclisi’nde gergin anlar! CHP’li üye, AKP’li üyeye ayakkabı kutusu verdi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in tutuklanarak görevden uzaklaştırılmasının ardından ilk kez toplanan Meclis’te, CHP’li üye AKP sıralarına ayakkabı kutusu bıraktı. Meclis salonuna balkondan ayakkabı fırlatıldığı da görüldü.

Trump’tan Brezilya’ya ‘Bolsonaro’ tehdidi: Cadı avı sona ermezse yüzde 50 gümrük vergisi gelecek

Trump’tan Brezilya’ya ‘Bolsonaro’ tehdidi: Cadı avı sona ermezse yüzde 50 gümrük vergisi gelecek

Brezilya’dan Trump’ın vergi kararına sert yanıt: Lula da Silva misilleme sözü verdi

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inácio Lula da Silva, ABD Başkanı Donald Trump’ın Brezilya’ya yönelik gümrük vergi oranını yüzde 50’ye yükselteceğini açıklamasının ardından ‘Karşılık vereceğiz’ diyerek yanıt verdi.

Gaziantep’te maddi hasarlı zincirleme kaza sonrası kavga: 6 yaralı, 12 gözaltı

Kaza, gece saatlerinde Beykent Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, sürücüleri öğrenilemeyen 27 T 1302 plakalı ticari taksi ile 27 BFP 21 ve 37 ANT 683 plakalı otomobillerin çarpıştığı zincirleme kaza meydana geldi. Maddi hasarla atlatılan …

24 saatte ikinci görüşme… Beyaz Saray’da Gazze zirvesi

İSRAİL’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları aralıksız devam ederken Washington’da bulunan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu 24 saatte ABD Başkanı Donald Trump ile ikinci kez bir araya geldi.