50 milyar TL’lik ek e-ticaret!

Ramazanda E-ticarette Hareketlilik Artıyor!

Mehmet Öztürk / İSTANBUL – Ramazana sayılı günler kala, e-ticaret sektöründe hareketlilik gözlemlenmeye başladı. Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Başkanı Ayşe Yılmaz, ramazan ayında sektörün 50 milyar TL’lik ek alışveriş beklentisi içinde olduğunu belirtti. Yapmış olduğu açıklamada, “Bu artış özellikle gıda, süpermarket ürünleri ve küçük mutfak aletlerinde yoğunlaşıyor. Geçmiş yıllardaki verilere dayanarak alışverişlerin genellikle iftar ile sahur saatleri arasında yoğunlaştığını görüyoruz” dedi.

E-ticaretin önemi hakkında bir grup gazeteciye açıklamalarda bulunan ETİD Başkanı ve e-ticaret sitesi PttAVM Genel Müdürü Yılmaz, “E-ticaret alışkanlığı her geçen yıl artarken, bu yıl Ramazanda online alışverişin yükseldiğini gözlemliyoruz. Vatandaşlar, online alışverişi tercih etmelerinin sebepleri arasında sunduğu kolaylık, güvenilirlik, uygun fiyatlar ve geniş ürün çeşitliliği bulunuyor. Ramazan ayında gıda ve süpermarket alışverişlerinin büyük ölçüde e-ticaret platformlarına kaydığını net bir şekilde görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Aylık 200 milyar TL’lik E-ticaret Hacmi

İnternet üzerinden yapılan aylık 200 milyar TL’lik e-ticaret hacmine dikkat çeken Yılmaz, “Araştırmalar, tüketicilerin %60’tan fazlasının ramazan ayında daha fazla alışveriş yaptığını gösteriyor. Bu artış özellikle gıda, süpermarket ürünleri ve küçük mutfak aletlerinde yoğunlaşıyor. Şu anda yaşanan hareketlilik, ramazan boyunca toplam alışveriş tutarının önemli ölçüde artacağını gösteriyor. Sektör genelinde, ramazan ayına özel olarak 50 milyar TL’lik ek alışveriş beklentisi oluşmuş durumda” şeklinde konuştu. Yılmaz, ramazan kolilerine olan ilginin arttığını belirterek, “Bu kapsamda Tarım ve Orman Bakanlığı, vatandaşların ekonomik fiyatlarla ramazan kolilerine erişebilmesi için çalışmalar yürütmektedir. Toprak Mahsulleri Ofisi ve Tarım Kredi Kooperatifleri gibi kuruluşlar, uygun fiyatlı ramazan kolileri hazırlayarak satışa sunmaktadır” dedi.

İnternetten “Hurma” Talebi

Ramazan öncesinde en çok talep gören ürünler hakkında bilgi veren Yılmaz, şunları belirtti:

“Her yıl olduğu gibi bu Ramazan’da da özellikle hurma çeşitlerine olan talep artmaktadır. Bunun yanı sıra kuruyemiş, un, şeker ve bakliyat ürünleri de en çok tercih edilenler arasında yer almaktadır. Ayrıca, geçmiş yıllardaki verilere dayanarak alışverişlerin genellikle iftar ile sahur saatleri arasında yoğunlaştığını görüyoruz. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da benzer bir eğilim devam edecektir.”

Related Posts

Spot piyasada elektrik fiyatları – 11 Mayıs 2025

Spot piyasada elektrik fiyatları tavan yaptı. Yarın için megavatsaat başına en yüksek fiyat 3 bin 399 lira 1 kuruş olarak belirlendi. İşlem hacmi ise yüzde 77 artışla 1,6 milyar lirayı aştı.

Ülker Bisküvi’de (ULKER) Ali Ülker’in yerine geçecek isim belli oldu

Ülker Bisküvi Sanayi A.Ş. (ULKER) tarafından 9 Mayıs 2025 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan bildirimde Üst Yönetim Değişikliği hakkında açıklama yapıldı.

Betam araştırması: Konutta fiyat balonu bazı bölgelerde sürüyor

Betam araştırması: Konutta fiyat balonu bazı bölgelerde sürüyor

Taksilerde yeni dönem! Yıl sonuna kadar süre verildi: Zorunlu hale geliyor

Taksiyle yolcu taşımacılığı yapan mükelleflerin, yıl sonuna kadar birbiriyle bağlantılı çalışan taksimetre ve yeni nesil ödeme kaydedici cihaz kullanması zorunlu olacak.

Bakan Kacır: 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini sağlayacağız

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Attığımız çok boyutlu adımlarla 2030 yılına dek elektrikli ve şarj edilebilir hibrit araçların ülkemizdeki pazar payını yüzde 35’in üzerine, bu araçlarda yerlilik oranımızı yüzde 75’e ve üretim kapasitemizi 1 milyona çıkaracağız. Batarya modül ve alt komponent yatırımlarıyla, ülkemizi bölgesel batarya üretim merkezlerinden biri haline getireceğiz. 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini de inşallah sağlayacağız” dedi.

Litvanya’nın dış ticaret açığı derinleşiyor

Litvanya’nın dış ticaret dengesi 2025 yılı Mart ayında sert bir şekilde bozuldu. Ülkenin ticaret açığı Mart 2025’te 0.665 milyar euroya yükseldi. Bu rakam, geçen yılın aynı ayında kaydedilen 0.286 milyar euroya kıyasla önemli bir artış anlamına …