ABD ve Kolombiya arasındaki göçmen iade krizi: Kolombiya devlet yetkililerine vize kısıtlaması

Trump Kararıyla Kolombiya Göçmenleri Sınır Dışı Edilmedi

ABD Başkanı Donald Trump’ın aldığı göçmen kararları doğrultusunda, düzensiz göçmenlerin askeri uçaklarla ülkelerine sınır dışı edilme süreci devam ediyor. Ancak Kolombiya, bu sürece karşı çıktı ve ABD uçaklarının inişine izin vermedi. Kolombiya Devlet Başkanı Gustavo Petro, “Kolombiyalı göçmenler suçlu gibi görülemez. ABD, göçmenlere saygı göstermeli ve kabul protokolleri oluşturmalı” şeklinde açıklama yaptı.

Petro, Kolombiya’da göçmen statüsüne sahip olmayan 15.660 ABD vatandaşının bulunduğuna da dikkat çekerek durumu vurguladı.

ABD’nin Aldığı Karar

Bu gelişmenin ardından ABD, Kolombiya’nın düzensiz göçmenleri kabul etmemesi üzerine, devlet yetkilileri ve aileleri için vize kısıtlamaları getirdiğini duyurdu.

Yaşanan Süreç

Trump, yemin töreninden sonra yasal göç imkanlarını kısıtlayan uygulamaları açıklamıştı. ICE kuvvetlerine hassas sayılan alanlarda göçmenleri tutuklama yetkisi verilmiş ve sınıra daha fazla asker gönderme kararı alınmıştı.

ABD Başkanı, göçmenlerin sınır dışı edilmesi için DEA, ATF ve USMS gibi federal ajanslara geniş yetkiler vermişti. X hesabından yapılan açıklamada, 538 göçmenin gözaltına alındığı ve 373 kişi için gözetim talebinde bulunulduğu belirtilmişti.

Meksika da geçen hafta benzer bir durum yaşayarak ABD’ye ait askeri uçağın iniş talebini reddetmişti. Brezilya Dışişleri Bakanlığı ise göçmenlerin aşağılayıcı muameleye maruz kaldıklarını belirterek uygulamayı kınamıştı.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

Resmî Gazete’de bugün (13 Temmuz 2025 Resmî Gazete kararları)

Resmî Gazete’de bugün (13 Temmuz 2025 Resmî Gazete kararları)

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Aliya İzetbegoviç’in kabrini ziyaret etti

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Aliya İzetbegoviç’in Kabrini Ziyaret Etti Türkiye Diyanet Vakfı Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Bosna Hersek’in eski liderlerinden Aliya İzetbegoviç’in kabrini ziyaret etti. Erbaş,…

Ünlü fabrika kalıcı olarak kapandı! 8 milyon Euro destek almıştı

Alman batarya üreticisi CustomCells, milyonlarca desteğe rağmen Tübingen fabrikasını kalıcı olarak kapattı.

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Barrack’tan çarpıcı açıklamalar: ABD’nin YPG’ye hükümet kurma borcu yok, tek yapıya girecekler

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Thomas Barrack yaptığı açıklamada “SDG dediğiniz, YPG’dir. YPG, PKK’nın bir türevidir. Onlara, bir devlet içinde bağımsız bir hükümet kurmaya borçlu değiliz. Ayrı ayrı Dürzi güçleri Dürzi gibi giyinip, Alevi güçleri Alevi gibi giyinip, Kürt güçleri Kürt gibi giyinip böyle devam eden bir yapı olmaz. Tek bir yapı olacak” ifadelerini kullandı.

Belediye Meclisi’nde gergin anlar! CHP’li üye, AKP’li üyeye ayakkabı kutusu verdi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in tutuklanarak görevden uzaklaştırılmasının ardından ilk kez toplanan Meclis’te, CHP’li üye AKP sıralarına ayakkabı kutusu bıraktı. Meclis salonuna balkondan ayakkabı fırlatıldığı da görüldü.

Trump’tan Brezilya’ya ‘Bolsonaro’ tehdidi: Cadı avı sona ermezse yüzde 50 gümrük vergisi gelecek

Trump’tan Brezilya’ya ‘Bolsonaro’ tehdidi: Cadı avı sona ermezse yüzde 50 gümrük vergisi gelecek