Skip to content
-
Subscribe to our newsletter & never miss our best posts. Subscribe Now!
  • https://www.facebook.com/
  • https://twitter.com/
  • https://t.me/
  • https://www.instagram.com/
  • https://youtube.com/
Kredi Haber

Kredi Haber özel haberler ve gelişmeler

Kredi Haber

Kredi Haber özel haberler ve gelişmeler

  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
Subscribe
Close

Search

Sağlık

Âşık Mahzuni Şerif Tiyatro Oyunu Gümüşhacıköy’de Yasaklandı: Gerekçe Dini ve Manevi Hassasiyetler

By Fatma Çelik
20 Mayıs 2026 1 Min Read
Âşık Mahzuni Şerif Tiyatro Oyunu Gümüşhacıköy’de Yasaklandı: Gerekçe Dini ve Manevi Hassasiyetler için yorumlar kapalı

Ankara’dan bildirildiği üzere, 20 Mayıs 2026 tarihinde, Birlik Tiyatrosu tarafından sahneye konulması planlanan Âşık Mahzuni Şerif tiyatro oyunu, Amasya’nın Gümüşhacıköy ilçesinde yasaklandı. 24 Mayıs’ta Gümüşhacıköy Öğretmenevi Salonu’nda gerçekleştirilmesi hedeflenen oyun için, ilçedeki tek tiyatro sahnesi olarak bilinen öğretmenevine Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Gümüşhacıköy Şube Başkanı Erdal Yağlı tarafından bir dilekçe sunuldu. Ancak ilçe milli eğitim müdürlüğü, tiyatro oyununun burada sahnelenemeyeceğini belirterek bir cevap verdi.

İlçe milli eğitim müdürü Ercan Gültekin imzalı yasak kararında, oyunun “dini ve manevi hassasiyet oluşturabileceği” ve “halk arasında görüş ayrılıkları yaratabileceği” gibi sebepler öne sürüldü. Yasak kararı, oyunun içeriğinde yer alan 68 kuşağına atıfta bulunmanın “halk arasında ikilik oluşturabileceği” ve Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ile Hüseyin İnan’ın idamlarına dair referansların siyasi bir içerik taşıdığına işaret ederken, final bölümünde Sivas ve Maraş katliamlarına yer verilmesinin de benzer şekilde tartışmalara yol açabileceği kaydedildi.

ADD Gümüşhacıköy Şube Başkanı Erdal Yağlı, konuyla ilgili olarak, “Dilekçemizi öğretmenevine verdik; ancak kabul görmedi. Bu durumu öğrendiğimizde tiyatro ile olan bağımızı kestik,” açıklamasında bulundu.

Gümüşhacıköy Demokrasi Platformu’nun dün akşamki toplantısında, Âşık Mahzuni Şerif tiyatro oyununun yasaklanmasına tepki gösterildi. Açıklamalarda, Mahzuni Şerif’in yasaklı dönemlerinde Gümüşhacıköy’de gizlenerek yaşadığı ve burada halkın ona sahip çıktığı hatırlatıldı. Mahzuni Şerif’in oğlu Emrah Mahzuni, “Babam, kaçak yıllarında Gümüşhacıköy halkı tarafından sahiplenildi. O, ‘Benim ikinci memleketim Gümüşhacıköy’dür’ derdi,” diyerek babasının yaşadığı destekten bahsetti. Oyunun Gümüşhacıköy’de sahnelenmesi için gerekli her şeyin yapılacağı vurgulandı.

Author

Fatma Çelik

Follow Me
Other Articles
Previous

Türkiye’nin En Gözde Manzarasına Sahip Rüzgar Enerji Santrali 735 Milyon Liraya Özelleştirildi

Next

Âşık Mahzuni Şerif Tiyatro Oyunu Neden Yasaklandı?

SON YAZILAR

  • Rozetini Erdoğan takmıştı: AKP’ye geçen Çekmeköy Belediye Başkanı’ndan ‘Vira Bismillah’ paylaşımı
  • Apple’ın akıllı gözlüğü akıllı saati gibi olacak
  • Öğretmen eğitiminde dijital dönem
  • AMD Radeon RX 9050 Performansı ile Üzdü
  • İETT’den sinemaya destek
  • Küresel piyasalar çip hisselerinden destek buluyor
  • Akın Gürlek duyurdu… Yasadışı bahis soruşturması: 33 gözaltı kararı
  • Şimdiye kadar yapılmış en sağlam araçlar: Yağ ve suyu bile olmadan çalışıyor
  • Kerkük’te 4 büyüklüğünde deprem
  • Kanada’da camiye silahlı saldırı

Sayaç

Kategoriler

  • Eğitim (1.345)
  • Ekonomi (112)
  • Haber (465)
  • Sağlık (141)
  • Teknoloji (58)
Copyright 2026 — Kredi Haber. All rights reserved. Blogsy WordPress Theme
Office Lisans Satın Al
adana escort
beylikdüzü escort
avcılar escort
esenyurt escort
beylikdüzü escort
bahçeşehir escort
istanbul escort