Trabzon’un Yomra ilçesine bağlı Kaşüstü Mahallesi’nde Bünyamin Bala’nın kullandığı 61 VR 232 plakalı araba, denetimden çıkarak 10 metre yükseklikten dal-çık girişine düştü.
Kazada araçtaki şoför, Ö.Ü. ile Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Sultanhisar Meslek Yüksekokulu (MYO) Saç Bakımı ve Hoşluk Hizmetleri Programı 1’inci sınıf öğrencisi İlayda Kaim yaralandı.
İhbarla gelen sıhhat gruplarınca birinci müdahalede bulunulan yaralılar, kaldırıldığı hastanede tedaviye alındı.
Üniversiteli İlayda kurtarılamadı
21 yaşındaki İlayda, hekimlerin tüm uğraşlarına karşın kurtarılamadı.
Ölümü ailesi ve arkadaşlarını hüzne boğan İlayda Kaim, Vakfıkebir ilçesinde toprağa verildi.
5 Nisan 2020’de meydana gelen kaza sonrası açılan soruşturma kapsamında tabiri alınan Bünyamin Bala, özgür bırakıldı.
15 yıla kadar mahpus cezası istendi
Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma tamamlandı.
25 yaşındaki tutuksuz şoför Bala hakkında ‘taksirle mevte ve yaralamaya neden olmak’ hatasından 15 yıla kadar mahpus cezası istemiyle iddianame düzenledi.
‘Kuralları ihlal etti’
DHA’nın haberine nazaran 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede, 2,08 promil alkollü olduğu belirlenen Bala’nın araç suratını görüş, hava ve trafik durumuna nazaran ayarlamadığına ve kuralları ihlal ettiğine yer verildi.
Suçun şuurlu taksirli işlendiğini pahalandıran savcı ayrıyeten cezanın 3’te 1’den yarısına kadar artırılmasını istedi.